19 / 04 / 2024

Bursa Tayyare Kültür Merkezi yenileniyor!

Bursa Tayyare Kültür Merkezi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda öncü olan Bursa’nın, ‘kültür başkenti’ kimliğini de öne çıkarma hedefiyle çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tayyare Kültür Merkezi’nde (TKM) gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını denetledi. Şehirlerin, kültür ve medeniyet birikimleriyle değer kazandığına işaret eden Başkan Recep Altepe, “Bursa, kültür ve medeniyet başkenti. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın tekrar ‘kültür başkenti’ olması yolundaki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu alanda da yeni yeni kültür merkezleri inşa ediyoruz” diye konuştu.


Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Altepe “Tayyare Kültür Merkezi, her köşesinde ayrı hatıraların olduğu mekan, yeni baştan düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 1,5 yıldır burada çalışmalarımız sürüyor. Salonundan balkonları ve localarına, sahnesinden duvarlarına ve ışık ses düzenine, dış mekanlarından fuayesine ve sergi alanlarına kadar tüm mekan düzenlendi. Bursa’nın tescilli yapısı, anıtsal değeri olan Tayyare Kültür Merkezi, artık yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başlayacak” diye konuştu.




Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön