26 / 04 / 2024

Bursa termal kültür merkezi vizyona çıktı!

Bursa termal kültür merkezi vizyona çıktı!

Bursa termal kür merkezi vizyona çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesinin Tabakhaneler ve İpekiş bölgesine yapmayı planladığı termal kür merkezleri, İstanbul'da düzenlenen '2. Kentsel Dönüşüm Zirvesinde vizyona çıktı.



Kentsel dönüşümün tüm boyutlarıyla ele alındığı zirvenin "Yerel Yönetim Uygulama Örnekleri" konulu oturumunda söz alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi ile İpeldş'te hayata geçirmeyi planladıkları projeler ile bu projelerin Bursa ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verdi. 


CİDDİ KAZANÇ SAĞLAYACAK 


Bursa'da halen termal suların, geleneksel usullerle kullanıldığını ve bu kullanım şeklinin mülk sahiplerine, işletmecilere ve Bursa'ya ciddi bir kazanç sağlamadığını dile getiren Vardar, Bursa'da son yıllarda yapılan sondajlarla 5 i araştırma 6'sı üretim olmak üzere 11 kuyu açıldığını, 25 i yeni tesis olmak üzere 45 termal tesise altyapı hizmeti götürüldüğünü ifade etti. Vardar "Termal turizm yatak kapasitesi 7000 e çıkarıldı. 

Saniyede 300 litre debili bu suyu kullanacak modern tesisler olmadığı için, petrolünü işleyemeyen orta doğu ülkeleri gibi çok değerli bu doğal kaynağı kullanamıyoruz" diye konuştu PROJE ONAYLANDI Projenin, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından da onaylandığını belirten Vardar "Hak sahipleri ile birebir görüşmeler yaparak, hisseleri oranında proje paydaşı olmayı ya da kamulaştırma talebinde bulunma tekliflerini sunuyoruz. Öncelikle kamulaştırma talep eden hak sahiplerinin işlemlerine başladık. 


Belediye Başkanlığımız tarafından 'Termal Kür Bölgesi Konsepti ile Sıcaksu Projesi' alanında devam eden çalışmaların haricinde özel mülkiyete ait İpekiş'in bulunduğu alan termal kür merkezi olarak projelendirildi" dedi. 


A gazete


Geri Dön