24 / 04 / 2024

Bursa Ticaret Borsası deri organize sanayi bölgesinden yer istiyor!

Bursa Ticaret Borsası deri organize sanayi bölgesinden yer istiyor!

BURSA Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Büyükşehir Belediyesine, Merkez Osmangazi İlçesi'nde kentsel dönüşümden gelecek 33 daire mezbahaların belediyelerde kalmasına karşı Deri Organize Sanayi Bölgesi'nden kendilerine istedi.




Buraya canlı hayvan borsası ile karkas et borsası ve mezbaha kurmayı planladıklarını söyleyen Matlı, böylelikle belediyeleri ilçelerde üstlendiği yükten de kurtaracaklarını kaydetti. BTB Başkanı Özer Matlı, göreve gelmelerinin birinci yılında açıklamalarda bulundu. Bu süre içerisinde ilçelerde belediye başkanları ve yöneticilerle görüşüp, fikir alışverişi yaptıklarını söyleyen Matlı, kent merkezinde çeşitli kaynaklarının bulunduğunu belirtti. 


Bursalıların bu kaynakları kullanabilmeleri için projelerinin olduğunu açıklayan Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Merke Osmangazi İlçesi Fomara Meydanındaki Doğanbey Kentsel Dönüşüm ProjeSnde 6,5 dönüm üzerinde 33 dairelerinirbulunduğunu hatırlattı. Matlı, "Bizim merkezde işimiz yok. Buradaki evler fazla el sanatları ile ilgili müze veya üyelerimize eğitim için okul açılabilir. Bizim, üyelerimizi mutlu etmemiz gerekiyor. 



Faalipt alanlarımız köyler. Tarım ve tekstil alanlarına da  destekleyici olmalıyız" diye konuştu,İzmir Yolu üzerinde Badırga Bölgesi'ndeDeri Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğunu hatırlatan Matlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlçelerde 13 mezbaha var. Bazı bölgeler ise rantabl değil. Biz Badırgi'ya kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bunun karşılığında da belediye ile Doğanbey Kentsel Dönüşüm'den gelecek 33 dairemizi takas etmek istiyoruz dedi.


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön