19 / 04 / 2024

Bursa Toki konutlarının anahtar teslim töreni gerçekleşti!

Bursa Toki konutlarının anahtar teslim töreni gerçekleşti!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "10 senede 3 seçime girdik. Başpehlivan gibiyiz, altın kemer bizde. 2002, 2007, 2011. Altın kemer bizde. Yüzde 50 ile şimdi başpehlivan gibi duruyoruz çok şükür" dedi...



Arınç, Kestel ilçesinde, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) ikinci etap uygulama kapsamında inşa ettirilen 726 konutun anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, 10 yılı geride bırakan AK Parti hükümetlerinin çok büyük hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi.


Hükümetlerinin en önemli hizmetlerinden birinin, toplu konut yatırımları olduğunu belirten Arınç, şimdiye kadar 600 bine yakın konut inşa ettiklerini bildirdi.


Çalışmaların sürdüğü toplu konut şantiyeleri bulunduğunu dile getiren Arınç, özellikle dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretimlerinin devam edeceğini anlattı.


Lüks konutlar yapmaktan ziyade orta gelirlileri çok küçük taksitler ve çok uzun vadelerle konut sahibi yapacaklarını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:


"TOKİ bir yere inşaat yaparken sadece konut yapmakla kalmıyor, yanına ticaret merkezi de yapıyor. Burada yaptık mı? Yaptık. Ticaret merkezi olacak bir, cami olacak iki. Cami yapılmış ama yetersiz. Cemaati bol çünkü. Her yer Kestel gibi değil ki maşallah. Cemaat birbirinin sırtına secde ediyor. Ne mutlu Ya Rabbim. Kurban olduğum Allah vermiş de vermiş Kestel'e. Başka yerde cemaat bulamıyoruz, burada 'Cami yetersiz' dedi kardeşim. Ne mutlu. Eh  TOKİ  küçüğünü yapmış, siz de büyüğünü yapın inşallah. O da size düşüyor. Hepsini yapıyor TOKİ. Daha ne yapsın? Şu güzel evlere bakın, imrendim. Çok şükür kira öder gibi bunların sahibi oldunuz. Hükümetimiz, Başbakanımız, Allah razı olsun, bütün gücüyle halkımızın başını sokacak kadar güzel bir evi olsun, evin reisinin bir işi olsun, geliri artsın, çocukları en iyi eğitimi alsın, en güzel ulaşımla işine gitsin gelsin, konu komşusuyla kucaklaşsın istiyor. Çok şükür iyi şeyler yapıyoruz ki siz de bize destek oluyorsunuz."


- "Bir isteyin, iki verelim inşallah"


Arınç, bazı vatandaşların, ilçede hastane kurulması talebini içeren döviz açması üzerine, "Yener (Kestel Belediye Başkanı Yener Acar) zaten uykularımı kaçırıyor o iş için. Haydi afişle yorulmayın. Yener Acar ile onun sağ kolu ilçe başkanımız ısrarla 'Kestel ile Gürsu arasına bir hastane yapmaz mısınız?' diyor. Siz istersiniz de yapmaz mıyız yahu. Bir isteyin, iki verelim inşallah. Allah bize, biz size. Hepsi olacak" değerlendirmesinde bulundu.


Türkiye gibi olmayan, huzursuzluk yaşayan ve ölümlerle karşı karşıya gelmiş pek çok ülke bulunduğuna işaret eden Arınç, onların ramazan ayı hürmetine kardeşlik ve huzura kavuşmasını, zorluk ve darlıklardan kurtulmasını diledi.


Kendisinin de burada bir konutu olmasının ve 3-5 aylığına gelip oturmasının gönlünden geçtiğini dile getiren Arınç, emekli olursa bunu düşüneceğini söyledi.


Partisinin seçimlerdeki başarılarına da değinen Arınç, "10 senede 3 seçime girdik. Başpehlivan gibiyiz, altın kemer bizde. 2002, 2007, 2011. Altın kemer bizde. Yüzde 50 ile şimdi başpehlivan gibi duruyoruz çok şükür. İki tane belediye seçimi, 6-7 ay sonra da üçüncüsü. En büyük başarının müjdesini Kestel'den alacağız. Ona da adım gibi inanıyorum" diye konuştu.


Arınç, daha sonra bazı hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.


AA


Geri Dön