28 / 03 / 2024

Bursa Üçevler ve Demirci Mahallesi'nden imar tepkisi!

Bursa Üçevler ve Demirci Mahallesi'nden imar tepkisi!

Üçevler ve Demirci Mahalle Komiteleri, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Demirci Mahallesi'ndeki park alanı ve belediye hizmet alanını plan değişikliğiyle özel eğitim kurumuna tahsis etmesine tepki gösterdi.



Üçevler ve Demirci Mahalle Komiteleri, Bursa Büyiikşehir Belediye Meclisi'nin, Demirci Mahallesi'nde bulunan park alanı ve belediye hizmet alanında yaptığı imar planı değişikliğini düzenlenen halk toplantısında görüştü. Üçevler Mahallesi Pazar Alaııı'nda gerçekleştirilen toplantıya Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Üçevler Mahallesi Muhtarı Musa Yılmaz, Demirci Mahallesi Muhtarı Mehmet Bulut, Demirci ve Üçevler Mahalle Komiteleri ile halk katıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 19.03.2015/562 nolu kararıyla, park alanı ve belediye hizmet alanının, plan değişikliği yapılarak özel eğitim kurumuna tahsis edilmesinin görüşüldüğü toplantı sonucunda imar planı değişikliğine itiraz etme kararı alındı. 

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, "Söz konusu bölgede Mahalle Komitesi'nin talebi doğrultusunda ibadethane yapılması kararı alındı. Nilüfer Belediyesi olarak kendi parselimizden yer ayırarak o bölgeyi yeşil alana dahil ettik ve yeşil alanın karşısındaki alanın da cami alanı olarak düzenlenmesi için plan değişikliği yaptık. Bu değişikliği Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de geçirdik. Camiyle ilgili çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Oradan boşalan bir bölgeyi de yeşil alan olarak ayırdık. 

Ancak bunu fırsat bilenler, alanın güneye doğru olan parsellerinden yer taşıyarak, o bölgeye özel okul yapma girişiminde bulundular. Planlama ilkelerine aykırı olan bu değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddettik. Nilüfer Belediyesi olarak askı süresi içindeki 1/5000 ölçekli plana itirazımızı da yaptık. 1/1000 ölçekli plan bize geldiğinde istenen değişikliği yapmayacağız" şeklinde konuştu.



Bursa'da Meydan 


Geri Dön