17 / 04 / 2024

Bursa Üniversite binası 1 yıl içinde yenilenecek!

Bursa Üniversite binası 1 yıl içinde yenilenecek!

Kent merkezinde kalan eski depreme dayanıksız binaların yıkılarak yenilenmesinde önemli bir sorumluluk üstlenen Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesine de bir fakülte binası kazandırıyor.



Bugüne kadar spor salonu bulunmayan okullara spor salonları kazandıran, ilk ve orta dereceli okulların fiziki eksikliklerini gideren, kent merkezinde kalan eski depreme dayanıksız binaların yıkılarak yenilenmesinde önemli bir sorumluluk üstlenen Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesine de bir fakülte binası kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi, Mimarlık Fakültesi'nin mevcut binalarının yenilenmesi ve yeni bir fakülte binası yapılması konusunda da başrolü üstlendi. Yeni fakülte binası yapılması ve mevcut binaların tadilatına ilişkin protokol Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay arasında imzalandı. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nilüfer Akıncıtürk un de katıldığı imza töreninde konuşan Başkan Altepe, yeni binanın 1 yıl içinde bitirilmesinin hedeflendiğini Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne yeni ve modern bir bina kazandırılm ası için devreye girdiğini söyledi. 


ULCAY, VERDİĞİ SÖZÜ HATIRLATTI 

Uludağ Üniversitesi'nin 50 bini aşan nüfusu ve akademik birikimi ile kentin gelişimine daha fazla katkı sağlaması gerektiğini hatırlatan Başkan Altepe, üniversitenin kendileri için önemli bir proje ortağı olduğunu hatırlattı. Somut olmayan miras çalışmaları kapsamında 300 e yalan eser hazırlandığım ve bu eserlerle ilgili olarak üniversitedeki tüm fakültelerle ortak çalışmalar yaptıklarım dile getiren Başkan Altepe, her türlü katkıyı vereceklerini bildirdi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay da göreve geldiklerinde şehrin tüm dinamikleriyle uyum içinde çalışarak, üniversiteyi hak ettiği noktalara getireceklerinin sözünü verdiklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğancı Baraj'ından gelen içme suyunun arıtıldığı BUSKİ'nin Dobruca'daki arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Suyun barajdan gelişten, şebekeye verilinceye kadarki süreçte gördüğü fiziksel ve kimyasal arıtma yöntemleri hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan bilgi alan Başkan Altepe, barajdan gelen ham suyu test eden Japon balıklarının bulunduğu akvaryumu da bir' süre inceledi. Son zamanlarda kamuoyunda barajdaki suyun sanki hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan şebekeye veriliyormuş gibi yanlış bir algı oluştuğunu ifade eden Başkan Altepe, Dünya Sağlık Örgütü tarafından akredite edilen modern arıtma tesislerine sahip olduklarını ve barajdan gelen suyun arıtma işlemlerinin ardından en sağlıklı şekilde şebekeye verildiğini kaydetti. 


İLK TEST BALIKLARDAN 

Doğancı barajından gelen suyun ilk olarak Japon balıklarıyla dolu bir akvaryumda test edildiğini ve suda canlı yaşamını tehdit edecek bir unsur olup olmadığının burada rahatlıkla gözlendiğini açıklayan Başkan Altepe, "En hassas balıkların bile burada rahatlıkla yaşadıklarım görüyoruz. Daha sonra su arıtma tesislerimizde her türlü fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirildikten soma içilebilir, sağlıklı halde şebekeye veriliyor. Biz baraj havzasındaki suyu şebekeye vermiyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yok. Nehirden, barajdan veya bü' kaynaktan alınan su, arıtma tesislerinde işlendikten sonra şebekeye verilir" dedi. 


A Gazete (Bursa)



Geri Dön