20 / 04 / 2024

Bursa Yavuzselim'de kentsel dönüşüm süreci başladı!

Bursa Yavuzselim'de kentsel dönüşüm süreci başladı!

Bursa Kent gazetesinde bugün Yavuzselim'de ki kentsel dönüşüm ile ilgili röportaj yer alıyor. Bursa Kent gazetesinde yer alan Yavuzselim mahallesinde yaşayan kişi ile ilgili röportajı haberimizin devamında bulabilirsiniz.



KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUM 

40 yıla yakın Yıldırım İlçesine bağlı Yavuzselim Mahallesinde ikamet ediyorum. Ak Parti Yıldırım İlçe Yönetimindeyim ancak daha çok ikamet ettiğim mahallem ve çevredeki mahallelerle ilgileniyorum. köşenize taşıyarak gerekli Şimdilerde halkın sorunla- yerlere ulaşmasını sağladırmı Yıldınm İlçe Başkanı- ğınız, halk ve yetkililer miza ve Belediye Başkanı- arasında köprü olmaya çalışınıza taşıyarak sorunların tığınız için sizinle irtibata köprü noktasında çözüm geçip bu demeci vermek ve olmaya çalışıyorum. Siz de sorunlarımızı aracılığınızla aynen benim ve benim gibi daha çabuk yetkililere kişiler gibi halkın sorunlarını duyurmak istedik. 


EDEBALİ'YE TEŞEKKÜRLER 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki  Ankara  Yolu altının en önceliği, sorun halinden çıkıp gündem haline gelen ve herkes tarafından iyi bilinen Kentsel Dönüşüm ve bu yolda büyük gayret gösteren Yıldırım Belediyesi Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali. Bu sebeple biz yerel yönetimlerde, partilerde görev alan insanlar olarak başkanımıza önce teşekkür ediyor, sonra da halkın isteklerini. düşüncelerini, tepkilerini kendilerine yansıtmaya çalışarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya ve de katkı koymaya çalışıyor, daha mutlu mahallerin oluşturulması ve bu dönüşümün herkes için hayırlı olması için tıpkı başkanımız gibi canla başla gayret ediyoruz. 


YAVUZSELİM ANADOLUNUN KÜLTÜR MOZAİĞİDİR 

Gelelim asıl soruna; Halk, mahaller çok büyük olduğundan kentsel dönüşümün yapılabilirliğine çok inanmıyor. Bu yüzden de önünü görmekte zorlandığı gibi tedirgin de oluyor. Örneğin; yolun altında 200 bin insan yaşıyor. Kentsel dönüşüm yedi mahallede yapılacak iken dörde düşürülmüş olmasına rağmen insanlarda mağduriyet ve güven korkusu devam ediyor. Ancak halk en çok borçlanmadan korkuyor. Çünkü Yavuzselim halkı Anadolu'nun kültür mozaiğini oluşturuyor. Mahallemizde her memleketten insan olduğu ve bu insanlar genelde geçimlerini esnaflık ve ona benzer işlerle sağladıkları, emekli oldukları ve asgari ücretle çalıştıkları için doğal olarak borçlanma fikri onları çok korkutuyor. 


BORÇLANMADAN OLUR MU? 

Dolayısıyla kentsel dönüşümün olabilirliğinden ziyade, halk "Bu dönüşüm borçlanmadan olabilir mi ve nasıl olur?" onu sorguluyor. 

Bizlerde bu korkunun asılsız olduğunu ve asıl amacın daha sağlıklı ve depreme dayanıklı binaların, gelecek nesiller için daha güzel mahallelerin oluşması için uğraş verildiğini halka anlatmaya çalışıyoaız ve bu yönde Belediye başkanımızla birlikte ciddi şekilde çaba sarf ediyoruz. Peki şimdi "Bu nasıl olur ve borçlanmadan olur mu diye soracaksınız?" İlk başta şunu çok iyi göz önünde bulundurmalıyız ki. bahsettiğimiz proje çok büyük ve 50 yıla dayanabilecek bir proje. 

Ancak burada asıl önemli olan, önce insanların güveninin kazanmak ve bu projeye başlamak. Gerisi çorap söküğü misali zaten kendiliğinden gelir. Güvenin sağlandığı takdirde, insanların talepleri daha çok olacaktır ve bir an önce evlerini kendileri dönüşüme uğramasını isteyecektir. 


SOMUT ÖRNEKLER GEREKİYOR 

Güvenin kazanabilmesi için de önce somut örnekler gerekiyor. Bunu yapabilirliğinin en kolay yolu da yapılması gereken birkaç alternatif yoldan geçiyor. Bu yollar yapıldığı halde, hem Bursa trafiği rahatlayacak hem de müteahhitlerin ilgisini çekecek düşüncesindeyiz. Bize ve bu yörede oturan kişilere göre Ankara Yolu'na alternatif yol ve yolların olması gerekiyor. Şöyle ki, bugün büyük konfeksiyoncuların bulunduğu, özellikle de bebe konfeksiyoncuların yoğun olduğu Vişne Caddesi. Devlet Su İşlerinin altındaki Karlıdağ Caddesi ve Spor Kompleksinin altındaki caddenin Gürsu'ya kadar uzatılması gerekiyor. Böylece hem Ankara Yolu'na yeni alternatif yollar açılmış olacak ve bu yollarla birlikte kentsel dönüşüm hızlanmış olacak. Çünkü yeni oluşan yol kenarları daha cazip hale gelecek ve müteahhitlerin az önce de dediğim gibi ilgisini çekecek. 

Böylece site yapılmaya başlanınca da dönüşüm gerçekleşmeye başlayacak. 


SÖZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE 

Normalde takım işidir bu işler ve herkes koordineli çalışırsa sonuç alınır. 

Ancak ana yolların yapım yetkisi Büyükşehir Belediyesine ait olduğundan, bu karar Büyükşehir'e kalıyor. Kısacası tek sorun, yetki sorunu oluyor. Bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe'den bu yolları açma önerilerimizi gözden geçirmesini ve uygun bulursa yaptırıma geçmesini rica ediyoruz. Öyle inanıyoruz ki, alternatif yolların açıldığı takdirde, hem trafik, hem de Bursa'ya şehirleşme, modernleşme anlamında çok büyük katkı konulmuş olunacak, çünkü insanlar şehirde yaşadığının farkına varacak..


Bursa Kent


Geri Dön