23 / 04 / 2024

Bursa yeni teleferik hattı ihalesi Haziran'da!

Bursa yeni teleferik hattı ihalesi Haziran'da!

Bursa’nın 9 kilometrelik teleferiği Teleferik Holding tarafından 4 kilometrelik yeni hat ile kent merkezindeki Gökdere Parkı’na indirilecek. Yeni ile yapılacak yolculuk 2019 yılında gerçekleşecek.



İhalesi yapılan proje ile Gökdere Parkı’ndan 7 dakikalık yolculukla Teferrüç’e ulaşılacak. 9 kilometrelik dünyanın tek halatlı sistemde en uzun aktarmasız teleferik hattını Bursa’ya kazandıran Teleferik Holding teleferiği Teferrüç’ten il merkezindeki Gökdere Parkı’na indiriyor.


İhalesi yapılan proje Teferrüç’ten Setbaşı- Irgandı Köprüsü, Gökdere Bursa- Ray İstasyonu ardından da Gökdere Parkı’na kadar gelecek. 50 milyon TL'ye mal olacak projenin ihalesi Haziran'da olacak. Çalışmanın yaklaşık 18 ay süreceği teleferik projesi 2019'da yolcu taşıyacak. 


Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, tamamen şehir içi taşıma amaçlı projelendirilecek teleferik hattının şehrin doğusu Kestel’den ya da batıda Üniversite’den metroya binen bir yolcuyu direkt Uludağ’a veya Heykel’e çıkaracağını belirterek, “Gökdere İhalesi Haziran’da biterse, tahmini 18 ayda tamamlanır ve 2019’da devreye alınır. Güney Amerika’nın uyguladığı halatlı taşımacılık sistemini biz de Türkiye’de hayata geçiriyoruz. Avrupa’da binaların üzerinden teleferik geçişine izin verilmezken, Türkiye’de metro hatlarının yeraltından geçmesi gibi teleferiğin de binaların üzerinden gitmesine onay veriliyor. Biz de halatlı taşımacılığı şehir içi uygulamalarda da yapıyoruz. Ankara’da Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattı buna örnek olabilir. Ama Bursa bu projede öncü” diye konuştu.


Cumbul, “Hat saatte 4 bin yolcu taşıma kapasitesi ile kurulacak. Raylı sisteme göre yapım maliyetleri 8’de bire düşüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir başka projeside Sıcaksu bölgesinden Kültürpark üzerinden Pınarbaşı’na, oradan da Alacahırka- Kuştepe lokasyonlarına teleferiğin dağılması” şeklinde konuştu.



Dünya 



Geri Dön