24 / 04 / 2024

Bursa Yenişehir'de kentsel dönüşüm anlatıldı!

Bursa Yenişehir'de kentsel dönüşüm anlatıldı!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" ile ilgili yasal düzenleme Yenişehir'de anlatıldı. Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş kentsel dönüşüm toplantısında sunum yaptı...



Bilgilendirme toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş sunum yaptı. Toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Belediye Meclis üyeleri, Bele- Bayram diye Daire Amirleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı. Okumuş,yapılan yasal düzenlemenin amacının afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirlemek olduğunu ifade etti. 


RİSKLİ YAPILARIN TESPİTİ.

Riskli yapıların tespitinin öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırıldığını belirten Okumuş, sonucun da Bakanlığa veya belediyeye bildirildiğini kaydetti. Okumuş, "Kentsel Dönüşümün ilk adımında, yaşadığınız binanın risk tespitini lisanslandırılmış kuruluşlara yaptırmanız gerekmektedir. 


Bu zorunlu değil ancak konutunuzu tanımıyorsanız güvenli yaşamak için risk tespiti yaptırmanız uygun olacaktır" dedi. Riskli binaların tespitinin ardından yıktırılacağını belirten Okumuş, "Riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda 18 aya kadar kira yardımı yapılacak veya bankalardan kullanılacak kredilere faiz desteği sağlanacaktır" dedi. Okumuş, isteyenlerin yasal düzenleme ile ilgili Alo 181 hattından bilgi alabileceğini de sözlerine ekledi. 


Olay Bursa Gazetesi


Geri Dön