25 / 04 / 2024

Bursa Yenişehir'deki altyapı sorunu yılbaşında bitecek!

Bursa Yenişehir'deki altyapı sorunu yılbaşında bitecek!

Bursa Yenişehir'de 1 yıl önce başlanan atık su hattı çalışmalarının geçen ay tamamlandığını bildiren Belediye Başkam Süleyman Çelik, sıra da yağmur suyu hatları olduğunu söyledi.



Bursa Yenişehir'de 1 yıl önce başlanan atık su hattı çalışmalarının geçen ay tamamlandığını bildiren Belediye Başkam Süleyman Çelik, sıra da yağmur suyu hatları olduğunu söyledi. Çelik, "Yağmur suyu hatlarının döşenmesi ve evlere atık su bağlantılarının gerçekleştirilmesinin ardından, yollarda asfalt ya da parke taşı döşemesine geçeceğiz" dedi. Atık suları arıtma tesisine taşıyacak olan toplam 130 kilometre uzunluğundaki hattın döşendiğini ve bu hattın taşıdığı suları temizleyen arıtma tesisinin çalıştırılmaya başlandığım kaydeden Çelik, "Sırada yağmur suyu giderlerinin yer altına döşenmesi var. Yağmur suyu hatlarının toplam uzunluğu 30 kilometre. Dolayısıyla yağmur suyu hatları, atık su hattı döşeme çalışmalarından daha kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu. 


BİR DAHA KAZILMAYACAK 

Yağmur suyu hattmm döşenmesi tamamlandıktan soma da, atık su hatlarının evlerle bağlantısına geçeceklerini dile getiren Başkan Çelik, "Evlere bağlantıların yapıldığı bölgeler, o cadde ve sokağın konumuna göre hemen ya asfalta ya da parke taşa kavuşturulacak. Yılbaşına kadar bu çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu iş için 4 ayrı ekip oluşturacağız. Altyapı çalışmalarım, yolları bir daha kazmayacak şekilde yürütüyoruz. İlçe merkezindeki altyapı çalışmalarının tamamlanması ve sorunsuz bir sürece girilmesi için yılbaşına kadar yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi. 


Olay Bursa


Geri Dön