23 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım Belediyesinden deprem çantası!

Bursa Yıldırım Belediyesinden deprem çantası!

Bursa Yıldırım Belediyesi olası bir deprem anında acil ihtiyaca cevap verecek deprem çantası dağıtmak amacıyla ERC firmasıyla protokol imzaladı. Proje ile olası depremlere karşı farkındalık oluşturulması amaçlanıyor!



Yıldırım Belediyesi, yaptığı protokol ile olası bir deprem sonrası kullanılması için afet ve acil durum çantası dağıtacak. 


ERC Kırtasiye, Ambalaj, Temizlik Ürünleri Ticaret ve LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çolak ile imzalanan protokol töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım için faaliyet anlamında küçük ama farkındalık oluşturmak adına önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. Bu farkındalığı oluşturmak için deprem anında acil ihtiyaçların giderilmesini sağlayacak deprem çantası projesini hayata geçirdik" dedi.

 

Yıldırım'da ana proje olan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında depreme karşı sağlıklı bir çevreye sahip olmak amacında olduklarını söyleyen Başkan Edebali, "Depremin zamanını bilemeyiz. Orta şiddette bile yıkılabilecek binalarımız olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla dönüşüme insanlarımızın inanması da önem arz ediyor" diye konuştu.


İmzalanan protokol sonrasında Başkan Edebali ve Ercan Çolak çantanın içinde bulunan malzemeleri tanıttı. Hazırlanan çanta içerisinde bardak, ilkyardım çantası ve kitapçığı, plastik tabak, el feneri, radyo, plastik kaşık, kalem pil, kilitli torba, düdük, defter, çakı, kalem, mum, koli bandı, kibrit ve çakmak, ıslak mendil, su, tuvalet kâğıdı, antibakteriyel jel, çöp torbası, toz maskesi, şal, iş elpeni bulunuyor. 


Olay Bursa



Geri Dön