19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm 2013!

Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm 2013!

7 mahallede toplam 39 bin binanın yıkılarak yerine 50 bin yeni konutun yapılması planlanan Bursa Yıldırım’da yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. İşte tüm detayları ile 499 hektar alanda yürütülen Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm 2013…



Bursa’nın merkez ilçelerinden biri olan Yıldırım, Uludağ’ın eteklerinde konumlanıyor. Doğusunda Kestel ve Gürsu, kuzeyinde ve batında Osmangazi, güneyinde ise Uludağ’la çevrili olan ilçe, denizden 150-155 metre yükseklikte bulunuyor. 


 Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm 2013!


Yıldırım bölgesinde 6306 sayılı yasa kapsamında yürütülen ve 7 mahalleyi kapsayan 499 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 


Aktif projelere gelmeden önce geçmişte kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalara şöyle bir kısaca göz atalım. Bursa Yıldırım’da toplu konut çalışmaları ve gecekonduları önleme projeleri kapsamında bugüne kadar Sinandede Mahallesi’nde, Ortabağlar-Selçukbey mahalleleri Huzur Caddesi (2,7 hektarlık alan), Akçağlayan Mahallesi  ve Yiğitler Mahallesi’nde (3.3 hektarlık alan)  çalışmalar tamamlanmış ve konutlar sahiplerine teslim edilmiş. 


 Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm 2013!


Beyazıt Mahallesi’nde dönüşüm devam ediyor

İlçe sınırlarında dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü bir diğer mahalle ise Beyazıt Mahallesi. Beyaz Mahallesi sınırları içindeki güneyde Yıldırım ilçesinin en önemli ulaşım akslarından biri olan Kasım Önadım Bulvarı, kuzeyde Ufuk Sokak, doğuda Kıbrıs Sokak ve  batıda Batı sokakta toplam3 hektarlık bir alan yeniden dönüşecek. Proje kapsamında yer alan Kartal Sokak ve çevresinde yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanda kamulaştırma işlemleri tamamlanmış, çalışmalar hızla devam ediyor. 


7 mahalle kentsel dönüşüm kapsamına alındı

Bursa Yıldırım sınırları içinde yer alan 7 mahalle kentsel dönüşüme tabi olacak. Bu mahalleler sırasıyla;

Mevlana

Yavuzselim

Ulus

Arabayatağı

Hacıvat

Çınarönü

Şirinevler

Mollaarap


Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm 2013!


7 mahallede de planlar revize edilecek

Yine Bursa Yıldım yenileme çalışmaları kapsamında 7 mahallede de plan revizyonu çalışmaları yapılıyor. Revizyon yapılacak mahalleler ise sırasıyla;

Sinandede

Davutdede

Yediselviler

Beyazıt

Yeni Mahalle

152 Evler

Eğitim 


Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm 2013!


Toplam 39 bin yıkılacak

Riskli ilan edilen 7 mahallede toplam 39 bin konutun yıkılarak yerine 50 bin yeni konutun yapılması planlanan Yıldırım’da şu ana kadar Beyazıt Mahallesi’nde 71, Sinandede Mahallesi’nde ise 51 adet binanın yıkımı tamamlanmış. İlçede riskli ilan edilen diğer mahallelerde de yıkım çalışmalarının yakın zamanda başlaması planlanıyor.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön