19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım projelerle turizm kenti haline gelecek!

Bursa Yıldırım projelerle turizm kenti haline gelecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirecekleri projelerle ilçeyi turizm kenti haline getireceklerini söyledi. Edebali dönüşümün Yıldırım için önemli olduğunu ve bu konuyla ilgili master plan hazırladıklarını



Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirecekleri projelerle ilçeyi turizm kenti haline getireceklerini söyledi. 


MASTER PLANIMIZ HAZIR 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşümün Yıldırım için önemli olduğunu ve bu konuyla ilgili master plan hazırladıklarını da ifade etti. Hayata geçirilecek olan master plana vatandaşında sahip çıkacağını belirten Edebali, "Bölgeyle ilgili bir çalışma yapıyoruz ama şehrin bütünüyle ilgili büyük resmi her zaman muhafaza ediyoruz. Master planımız var. Master planımız ilkelerinde altyapı, ulaşım, sosyal donatı alanları, eğitim alanları, sağlık alanları, şehrin gelişimi ve tahmini nüfus artışı verilerinin hepsi var. Şimdi işin anayasa planını belirliyoruz. Bu plan içerisinde problemli yapıları yıkacağız ve yerine yeni planlı alanlar yapacağız. Aradaki yapılaşmayı ve değer artışını görünce, bu planlı alanı dönüşümde bizim dönemimizde belirli bölgelerde başlayınca vatandaşta artık bu plana sahip çıkacak. Zaten en büyük hedefimiz de budur" şeklinde konuştu. 


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yönetim Kurulu Başkanımız Yasin Sağer, Genel Müdürümüz Erdal Şimşek ve Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kundakçı ile bir araya geldi. 'Yaşanabilir bir Yıldırım' için proje üretmeye devam ettiğini söyleyen Edebali, özellikle kentsel dönüşüm, sağlık turizmi ve termal turizm üzerinde durduklarını vurguladı. 


800 DÖNÜMLÜK TASLAK HAZIR 


Otosansit'in üzerinde bulunan ormanlık alana sağlık serbest bölgesi yapmayı düşündüğünü söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali "Otosansitin üzerinde ormanla aramızda 800 dönümlük bir alan var. Bu alan kent ormanıdır. Bu 800 dönüm alan için şu anda taslak halinde bir planımız var. O bölgeyi sağlık serbest bölgesi yapmayı düşünüyoruz. 


Burası sağlık turizmi, termal turizm bölgesi olsun. Burada butik oteller yapalım. Şimdi turizm ana bir başlık. Bu başlıkla bir yere varamayız. Turizmin 100 tane alt başlığı var. Dünya'da en çok para getiren turizm sağlık turizmidir. Çünkü insanlar sağlığı için para harcamaktan hiç çekinmezler. Sizin termalinizden, fizik tedavi merkezinizden, doğanızdan yararlanmak için diğer bir kafilenin bırakacağı paranın 2 mislini 1 kişi bırakabilir. Önce mekânı oluşturmak gerekiyor. 


Jeotermal kaynağımız var. Coğrafyamız da temiz hava ve güzellik açısından son derece uygundur. Bursa Sağlık Çalışanları Derneği (BUSAD) ile görüşmelere devam ediyoruz. Sağlık bakanımıza da söyledim. Bölgenin tahsillerini istiyoruz, sondaj yapmak ve termal turizm alanı yapmak istiyoruz. Onu destekleyen mekânlarımız da var" dedi. 


Avrupa'yla farkımız Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Edebali, Avrupa ile Türkiye arasmda da karşılaştırmalarda bulundu. Kentsel dönüşüm uygulanırken Türkiye ve Avrupa arasındaki farklara dikkat çeken Edebali, "Biz Avrupalılarla da çalıştık. Avrupalılar neden dönüşüme şehrin dışından başlıyorlar. Çünkü onlar bu işe 150 yıl önce başladılar. Londra 1850 yılında kentsel dönüşüme başladı. Londra'nın 200 yıllık strateji planı var. Şehrin çekirdek alanını dizayn ettiler. 


Bana göre bizde bu mümkün değil. Bizim şu anda 600-700 yıllık çekirdek mahallelerimiz var ve buralar şehrin çöküntü bölgesi. Bizim önce nüfus yoğunluğumuza göre kendi merkezimizi düzenlememiz gerekiyor. Bize şu anda plansız yapılaşmanın ticari anlamda aşırı derecede olumsuz etkisi var. Çünkü mekân faaliyet yapmana izm vermiyor. Bizim şehrin bu bölgelerini sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik boyutuyla yeniden planlamamız ve planladıktan sonra dönüştürmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 


A Gazete


Geri Dön