19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım yeniden inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım yeniden inşa ediliyor!

Altyapısı, yolları, sosyal donatı alanları ile ilçenin gelecek 100 yılını planlayan Yıldırım Belediyesi,'kentsel dönüşüm' için düğmeye bastı. Sinandede Mahallesinde, modern konutlar ve parklar yapılacak.



Altyapısı, yolları, sosyal donatı alanları ile ilçenin gelecek 100 yılını planlayan Yıldırım Belediyesi,'kentsel dönüşüm' için düğmeye bastı. Belediye Sinandede Mahallesinde, 8 bin 200 metrekarelik alana modern ve güvenli 320 konut yeşil alanlar ve çocuk parkları inşa edecek. 


Bursa'nın en prestijli ilçelerinden olan Yıldırım'ı çağın gereklerine uygun olarak yeniden inşa etmek için düğmeye basıldı. İnsanların depreme dayanıklı, modern, yeşillikler içinde ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş konutlarda güven içinde gönül rahatlığı ile oturabilmesi için Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu yolda önemli adımlar atmaya devam ediyor.


Yıldırım'ın çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında daha önce l. 

etabı başarı ile bitirilen ve hak sahiplerinin evlerinde oturmaya başladığı Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için ilk kazma vuruldu. 8 bin 200 metrekarelik alanı kapsayan ve 400 hak sahibi ile anlaşılarak 320 dairenin inşa edileceği proje ile Yıldırım daha yaşanabilir bir şehir haline gelecek. 


Yeni planda güvenli konutların yansıra yeşil alanlar, oyun parkları spor sahaları gibi sosyal donatı alanları yer alacak. 


GELECEK 100 YIL PLANI YAPIYORUZ


Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ilçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz gerçek olduğunu söyledi. Binaları inşa ederken insanları ihmal etmemek gerektiğini belirten Edebali, "Bundan dolayı insanların gönüllerini yapmayı en az yeni binalar yapmak kadar önemsiyoruz. Öncelikle insanlarımıza güvenli ve modern konutların gerekliğini anlatıyor, bunun bir tercih değil zorunluluk olduğu konusunda onları ikna ediyoruz. Çünkü bizim için öncelikli olan insanlarımızın can ve mal güvenliğidir" ifadelerini kullandı. İlçeye kazandırılan mahalle konaklan, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanlan ile de dönüşümün sosyal boyutunun desteklendiğine işaret eden Başkan Edebali, Yıldınm'ın gelecek 100 yılının bugünden planlandığını ve bu projenin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.


Yeni Şafak




Geri Dön