25 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'a afet yönetim merkezi inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım'a afet yönetim merkezi inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından bölgeye Afet ve Acil Yönetim Merkezi inşa edilecek. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı.



Bursa Yıldırım'ın deprem bölgesinde yer aldığını belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçeye Afet ve Acil Yönetim Merkezi inşa edileceğini söyledi. 


Yıldırım'ın muhtemel depreme hazır haline getirileceğini açıklayan Edebali, "Afetlerle baş çıkabilmenin en kolay yolu, öncesinde yapılan hazırlıklar ve bilinçlendirme faaliyetleri. Bu kapsamda arama kurtarma birimlerimizi yeniden yapılandırdık. Personelimizi yoğun eğitim süreçlerine tabi tuttuk. 20 personelimiz ve 2 tam donanımlı aracımızla muhtemel afet durumlarına anında müdahale edebilecek konumdayız. Yine 20 mahallemizde, bünyesinde öncelikli hayat elemanları ve acil müdahale ekipmanları bulunan deprem depoları oluşturduk. 15 okulda 5 bin 164 öğrencimize temel afet ve yangın eğitimi verdik" dedi.


Mimar Sinan Mahallesi'nde inşaa edilen Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ile ilgili bilgi veren Edebali, "Bin 495 metrekare alan üzerine inşa edilecek merkezin bünyesinde deprem izleme istasyonları, eğitim salonları ve sivil toplum kuruluşlarımızın yararlanacağı bölümler bulunacak. Çağın gereklerine uygun olarak yapılacak merkezimizde eğitim çalışmalarımız artarak devam edeceği gibi, sadece deprem için değil, yangın ve lodos gibi olası afetlere karşı çalışmalar yürütülecek" şeklinde konuştu. 



Yeni Dönem


Geri Dön