18 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da 21 metruk bina yıkıldı!

Bursa Yıldırım'da 21 metruk bina yıkıldı!

İlçenin üçte ikisini kapsayan Kentsel Dönüşüm projesini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor




Türkiye’ye örnek olan ve ilçenin üçte ikisini kapsayan Kentsel Dönüşüm projesini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor. İlçede metruk halde bulunan ve vatandaşların can, mal güvenliklerini tehdit eden kullanılamaz durumdaki yapılar, gelen şikâyetler doğrultusunda tespit edildikten sonra zabıta eşliğinde yıkılıyor.


2015 yılında Yıldırım’da 63, 2016 yılının ilk iki ayında ise 21 metruk bina belediye görevlileri tarafından yıkıldı.



HEDEF MODERN VE SAĞLIKLI KONUTLAR


Metruk haldeki yapıların halk sağlığını ve güvenliğini tehlikeye attığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tehlike saçan yapıları yıkarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz” dedi. Ülke çapında uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk yapıların yıkılması ve halkın huzurunun sağlanması için yapılan çalışmaların Yıldırım’da da sürdüğünü de kaydeden Başkan Edebali, “Hemşerilerimiz ile birlikte Yıldırım’a yeni bir çehre, yeni bir vizyon kazandıracağız. Yıldırım, ilçe sakinlerinin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir yer haline gelecek. Bu vizyonumuzda da plansız, kaçak ve metruk binalar, karşı çıktığımız konuların başında gelmeyi sürdürecek” ifadelerini kullandı.



Yıldırım Belediyesi



Haber A Gazete'de şöyle yer aldı;


Yıldırım'ın üçte ikisini kapsayan kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken, metruk yapıları da bir biryıkmaya devam ediyor, harabe yapılar, gelen şikâyetler doğrultusunda zabıta eşliğinde yıkılıyor. 2015 yılında 63,2016 yılının ilk iki aymda ise 21 metruk bina belediye tarafından yıkıldı. 


A Gazete


Haber Bursa Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Türkiye'ye örnek olan ve ilçenin üçte ikisini kapsayan Kentsel Dönüşüm projesini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor İlçede metruk halde bulunan ve vatandaşların can, mal güvenliklerini tehdit eden kullanılamaz durumdaki yapılar, gelen şikâyetler doğrultusunda tespit edildikten sonra zabıta eşliğinde yıkılıyor. 2015 yılında Yıldınm'da 63,2016 yılının ilk iki ayında ise 21 metruk bina belediye görevlileri tarafından yıkıldı. Metruk haldeki yapıların halk sağlığını ve güvenliğini tehlikeye attığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Tehlike saçan yapılan yıkarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyoruz" dedi. Ülke çapında uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk yapıların yıkılması ve halkın huzurunun sağlanması için yapılan çalışmaların Yıldınm'da da sürdüğünü de kaydeden Başkan Edebali, "Hemşerilerimiz ile birlikte Yıldırım'a yeni bir çehre, yeni bir vizyon kazandıracağız. Yıldırım, ilçe sakinlerinin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir yer haline gelecek. Bu vizyonumuzda da plansız, kaçak ve metruk binalar, karşı çıktığımız konuların başında gelmeyi sürdürecek" dedi. 


Bursa Haber



Geri Dön