25 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da 6 yeni mahalle konağı inşa ediliyor!

Bursa Yıldırım'da 6 yeni mahalle konağı inşa ediliyor!

Yıldırımlıların sosyal ve kültürel hayatlarına önemli katkılar sağlama hedefiyle hizmetlerine hız veren Yıldırım Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere, gençlerden kadınlara toplumun tüm kesimlerine hitap eden mahalle konaklarının sayısını artırıyor.



Yıldırımlıların sosyal ve kültürel hayatlarına önemli katkılar sağlama hedefiyle hizmetlerine hız veren Yıldırım Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere, gençlerden kadınlara toplumun tüm kesimlerine hitap eden mahalle konaklarının sayısını artırıyor.


Yıldırım Belediyesi, her mahalleye işlevsel ve modern mahalle konaklarını kazandırıyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalan binaların yerine Musababa, Davutkadı, Maltepe, Anadolu, Davutdede ve Eğitim mahallelerinde yer alacak mahalle konaklarının inşası tüm hızıyla sürüyor. Yapımı tamamlanacak mahalle konaklarının bölgelere artı değer katacağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahalle konaklarımızda vatandaşlarımıza sunacağımız eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerle ilçenin sosyal hayatına önemli bir ivme kazandıracağız” ifadelerini kullandı.


KONAKLARDA ‘YOK’ YOK


Yıldırım Belediyesi tarafından inşası süren mahalle konakları hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Musababa mahallemizde inşası süren konağımız 470 metrekare alanda 3 katlı binada hizmet verecek. Binanın içerisinde muhtarlık, sağlık ocağı, deprem odası ve hanımlar lokali yer alacak. Davutkadı Mahalle Konağı ise 2 katlı olup 318 metrekare alanda faaliyet gösterecek. Konağımızda; muhtarlık, sağlık ocağı ve 2 adet YIL-MEK kurs odası olacak. Maltepe Mahalle Konağımız 129 metrekare alanda olup 3 katlı bina içerisinde muhtarlık ve 4 adet YIL-MEK kurs odası olacak. Yapımı süren bir diğer konak olan Anadolu Mahalle Konağımız ise 2 katta hizmet verecek ve bünyesinde muhtarlık, toplantı odası ile 4 adet YIL-MEK kurs odasıyla vatandaşlarımızın kullanımında olacak.


İhale aşamaları tamamlanan ve inşaat aşamasına yakında başlanacak olan birimlerimizden Davutdede Mahalle Konağı, iki katlı planlanmış olup, 280 metrekare alanda Yıldırım Muhtarlar Derneği ofisi, Davutdede muhtarlık ofisi ve spor kulübü ofisi yer alacak. İhalesi tamamlanan ve 390 metrekare alanda 3 katlı inşa edilecek Eğitim Mahalle Konağı’nda da muhtarlık ofisi, YIL-MEK kurs odası ve okul öncesi sınıfı hizmet verecek” açıklamasında bulundu.


MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ


Yeni Yıldırım’ın imar edildiği kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezinde mahalle kültürünün yaşatılması olduğunu da hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahallerimizi canlı organizmalar haline getirmek için adımlar atıyoruz. Bizim kültürümüzde mahalle birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgesi. Biz mahalle kültürünü yaşatacak ve canlandıracak bir planlama yapıyoruz” diye konuştu. Vatandaşların sosyal yönden güçlü olmasının Yıldırım’ın geleceğinde önemli rol oynadığının da altını çizen Başkan Edebali, “Yaşadığı yere aidiyet duyan, çevresine saygılı olan hemşehrilerimizle birlikte el ele vererek hedeflediğimiz kalkınmayı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.


Şehir Gazetesi Bursa


Geri Dön