19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da dönüşüm tam gaz!

Bursa Yıldırım'da dönüşüm tam gaz!

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilecek olan Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi 35 bin insana yeni bir yaşam alanı açacak.



Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesi ile bölgeye kazandırılacak Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi 35 bin insana yeni bir yaşam alanı açacak. 


Kentsel dönüşüm hamlesiyle ilçeyi özdeşleştiği plansız ve çarpık yapılaşmadan kurtararak modern ve ideal şehir kimliğine kavuşturmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi, Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi uygulayacak. 2 milyon 390 bin metrekare plan ve uygulama alanı içinde mevcut 5 bin 724 binanın yerine projelendirilecek dönüşümde, hali hazırda 34 bin 391 vatandaşın yaşadığı bölge Yıldırım'ın en modern yaşam alanlarından biri haline gelecek. Plansız ve sağlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 5 anaokulu, 9 ilkokul, 5 ortaokul, 4 lise, 3 sağlık ocağı, 11 dini tesis, meydan ve ticaret alanlarına da yer verilerek dönüşümün er alanda tamamlanması amaçlanıyor. 


YENİ YAŞAM ALANI 


Öte yandan gençliğe yapılan yatırımı ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak gören Yıldırım Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak bir diğer önemli tesis olan Yıldırım Beyazıt Gençlik Merkezi, bünyesinde kütüphane, atölyeler, konferans salonları, sinema salonları, spor alanları ve kapalı otoparklarıyla gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatın içerisinde yer almasına katkı sağlayacak. 


GELECEĞİN YILDIRIM'I... 


Yıldırım'da uzun yıllardır gerçekleşen plansız yapılaşmaya son vererek bu önemli sorunu ilçenin makûs talihi olmaktan çıkarmayı arzu ettiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'dason otuz, kırk yıldır hiçbir planlama ilkesine uyulmayan düzensiz bir yapılaşma vardı. Yıldırım Belediyesinde göreve geldiğimiz ilk andan itibaren kolları sıvıyarak şehrimizin geleceğini kurtarmak adına standartlan yüksek bir planlama yaptık. Geniş yolları, sosyal donatı alanları, yeni sağlık ve eğitim alanlarıyla değerlerimize, kültürümüze, mimari anlayışımıza uygun yeni bir tasarımla Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin planlarını oluşturduk. Bu bölge, planladığımız kentsel dönüşüm çalışması ile birlikte ticari açıdan da kendi ayakları üzerinde durabilen, yaşayabilen bir alan olacak. Plansız ve sağlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 22 eğitim kurumu, 3 sağlık ocağı, 11 dini tesis, meydan ve ticaret alanlarına da yer verilerek dönüşümün her alanda tamamlanmasını ilke ediniyoruz" dedi. 


YARINLARA YATIRIM... 


Yıldırım'ın çehresini değiştirerek 'İdeal Şehir' konumuna getirmek adına durmaksızın çalışan Başkan İsmail Hakkı Edebali ile birlikte çaba gösterdiklerini dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çıkarılan Kentsel Dönüşüm Yasası ile Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek çalışmalara zemin hazırladık. Şehirlerin yeniden imar edilerek insanlarımız için daha sağlıklı konutlar inşa edilebilmesi için oluşturulan yasa çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve belediyelerimiz elini güçlendirerek kanuni bir hak verdik. Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali de olağanca gücüyle kanunun kendisine verdiği yetkileri kullanarak Yıldırım'ın yarınlarına yatırım yapıyor. Bizler de Ankara'dan bu hizmetlerin Yıldırıma aktarılması konusunda büyük emek ve destek veriyoruz" diye konuştu. 


PROGRAMA ALINDI... 


Yıldırım'da oluşturulan yeni imar çalışmalarının Ankara'da karşılık bulmasının doğru bir yolda olunduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "6 mahallenin kentsel dönüşüm imar planlarının onaylanması, bu konuyla ilgili İller Bankası kredilerinin belediyemize aktarılması, özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, Yıldırıma kazandırılan Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezini inceleyerek bunu tüm belediye başkanlarına örnek vermesi, bizlerin yaptığı çalışmaların hedefe ulaştığını gösteriyor" dedi. Başkan Edebali'nin kentsel dönüşüm çalışmalarının yanında Değimenönü ve Karapınar mahallelerine inşa edilecek gençlik merkezi ile gençlerimizin sportif ve kültürel açıdan daha donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlamayı hedeflediğini hatırlatan AK Partili vekil Şahin, "Yatırım programının şekillendiği 2016 yılının sonunda bu projeyi Gençlik ve Spor Bakam Akif Çağatay Kılıç'a ilettik. Kendisinin onayıyla bu bölgeye değer katacak bir gençlik merkezini Yıldırım'a kazandıracağız" diye konuştu. 


Gazete Bursa


Geri Dön