19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da dönüşüm yıkımlarla sürüyor!

Bursa Yıldırım'da dönüşüm yıkımlarla sürüyor!

Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi'nin çehresini değiştirecek 8 bin 200 metrekarelik alanda Başolhan İnşaat tarafından 320 dairenin yapılacağı Sinandede Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi'nde yıkımlar başladı.



Daha modern ve yaşanabilir bir Yıldırım hedefiyle belediyenin başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinde büyük bir adım daha atıldı. 


Sinandede Mahallesi'nin çehresini değiştirecek ve 8 bin 200 metrekarelik alanda Başolhan İnşaat tarafından 320 dairenin yapılacağı Sinandede Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi'nde yıkımlar başladı. Törende yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün vatandaşların da rızasının alınarak yapıldığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yeni bir başlangıcın arefesinde olduklarını belirterek ilçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz gerçek olduğunu hatırlattı.


Yıldırım'da 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini belirten Edebali, "Mülkiyet sorunlarını aşarak kentsel dönüşümle Yeni Yıldınm'ı inşa ediyoruz. Yıldırım'm imar alanlarının üçte birinde imar planı çalışmalan yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlanmızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak" dedi. Yıkım töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da son dönemde yapılan çalışmalarla Yıldınm'ın Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini söyledi. Müezzinoğlu, kentsel dönüşüm projelerinin, sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum yetişmesi adına örnek projeler olduğunu da belirtti. 


Başolhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başol da, Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı için 400 hak sahibinin rızasını alarak projeye başladıklannı söyledi. Törende konuşan hak sahiplerinden Razaman Köseoğlu da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ye teşekkür ederek konutların en kısa sürede tamamlanması temennisinde bulundu. 


Ekohaber




Geri Dön