25 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bugün başlangıcını yapacağımız yaklaşık 150 konutluk proje ile ideal şehir için bir adım daha atmış olacağız" dedi.



İlçeye yeni bir çehre kazandırmak için kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bugün başlangıcını yapacağımız yaklaşık 150 konutluk proje ile ideal şehir için bir adım daha atmış olacağız" dedi. 


Uzun çalışmalar sonucu hazırlanan Yıldırım Kentsel Dönüşüm Master Planı'ııın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından çalışmalarına hız veren Başkan Edebali, "Davutdede Mahallesi'nde kullanım süresini dolduran bir binanın yıkımı ile kentsel dönüşümü sembolik olarak başlatmış ve o yıkımın büyük kentsel dönüşümün ayak sesleri olduğunu söylemiştik. 


Bugün Değirmenlikızık'ta temelini atacağımız 27 bin 821 metrekare alanda inşa edilecek yaklaşık 150 konutluk Kentsel Dönüşüm Projesiyle de büyük dönüşümü başlatıyoruz" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM TÜM HIZIYLA SÜRECEK 


İlçenin yapı stokunun çoğunu sağlıksız ve dayanıksız yapıların oluşturduğunu söyleyen Başkan Edebali, "Yıldırımlıların orta şiddette bir depreme bile dayanamayacak binalarda yaşamalarını kabul edemeyiz. Sağlam, sağlıklı binalarda yaşamak herkesin isteğidir. Bu anlamda da Yıldırım'da kentsel dönüşüme diğer mahallelerimizi de katarak devam edeceğiz" diye konuştu. İlçenin birçok açıdan kalkınması adına dönüşümün önemine dikkat çeken Başkan Edebali, "Yeni Yıldırım hedefimize hemşerilerimizle birlikte ulaşacak, herkesin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir oluşturacağız. Artık kentsel dönüşümde temel atma törenlerini değişik mahallelerimizde sıkça gerçekleştirme zamanıdır" diyerek sözlerini tamamladı. 


Bursa Haber 


Geri Dön