16 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm büyüyor!

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm büyüyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede, Değirmenlikızık, 75. Yıl ve Sinandede mahallelerinde mimari kalitesi yüksek projelerle dönüşüme başladıklarını söyledi.



Yıldırım'da son 30 yılda plansız yapılaşma ile oluşan sağlıksız binaların yeni bir başlangıcı şart kıldığını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede, Değirmenlikızık, 75. Yıl ve Sinandede mahallelerinde mimari kalitesi yüksek projelerle dönüşüme başladıklarını söyledi. 


Başkan Edebali, "Bir mahalleyi dönüştürürken, sadece mekânı değil, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla planlayacağız. Mahalleye sosyal tesislerle, iş yerleriyle, istihdam imkanlarıyla, üretim kapasitesiyle canlılığını sürdüreceğiz. Özel sektör, yerel ve merkezi yönetimin marifetiyle kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. 


Özel sektör marifetiyle Davutdede, Değirmenlikızık, 75. Yıl ve Sinandede mahallelerinde mimari kalitesi yüksek projelerle dönüşüme başladık. 

Onlarca mahallede plan ve proje çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor" dedi. 

Vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak kentsel dönüşüm çalışmalarının ortak akılla yapılacağını ifade eden Başkan Edebali, "Uzun vadeli perspektif ve sarsılmaz uygulama kararı ile hareket edeceğiz. Tarihi şehrin inşasını sadece mekân tasarımı olarak düşünmemek lazımdır. Şehir, insanla beraber zaman ve mekanda yoğrulan canlı bir organizmadır. Şehirlerin ruhu vardır. O şehirde yaşan her şeye nüfus eder.

 

Şehirlerin ufku vardır. 0 şehir de yaşayanlara değer katar. Şehirlerin kimliği vardır. 0 şehirde yaşayanların kimlikleri üzerinde dönüştürücü etki oluşturur. Şehirde yaşayanlar şehre karşı aidiyet duygusu beslerler. Birlikte yaşama kültürümüzü Yıldırım'ın kimliği üzerine inşa edeceğiz" diye konuştu. Kentsel dönüşüm politikalarının çok yönlü ve aktörlü olacağına dikkat çeken Edebali, "1903 yılından günümüze 130 deprem yaşadık. 110 bin canımızı kaybettik. Binlerce çocuk öksüz ve yetim kaldı.

 

2 milyon evimiz yıkıldı. Milyonlarca ev hasar gördü. 1939 Erzincan depreminde 33 bin insanımız canından oldu. 1999 Gölcük depreminde milli gelirimizin yüzde 15'ini kaybettik. 24 bin 500 kilometre diri fay hattıtnız var. 

Her 20 yılda bir yıkıcı depreme maruz kalıyoruz. 30 şehrimiz yıkıcı fay hattı üzerindedir. Bıırsa'da deprem riski açısından birinci derecede bölgesidir. Bu büyük risklerden kurtulmanın yolu, etkili ve sürdürülebilir bir şehir dönüşüm programının gerçekleştirilmesiyle mümkündür" şeklinde konuştu. 


KARŞILAMA SÜRPRİZİ

Şeffaf ve sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bu kez vatandaşlara hoş bir sürpriz yaptı. Belediye hizmet binasının girişindeki danışma masasına oturan Edebali, vatandaşları belediyeye girişlerinde karşılayarak, tek tek görüştü. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön