23 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'daki yıkımlar törenle gerçekleştirildi!

Bursa Yıldırım'daki yıkımlar törenle gerçekleştirildi!

Bursa Yıldırım'ın kentsel dönüşüm projesinde bir adım daha atılarak Arabayatağı Merkez Camii'nin çevre düzenlemesi ve meydan genişletme çalışmaları kapsamında eski trafo binasının taşınacağı alandaki binanın yıkım işlemi törenle gerçekleştirildi.



Bursa Yıldırım'ın marka değerini yükseltecek kentsel dönüşüm projesinde bir adım daha atılarak Arabayatağı Merkez Camii'nin çevre düzenlemesi ve meydan genişletme çalışmaları kapsamında eski trafo binasının taşınacağı alandaki binanın yıkım işlemi törenle gerçekleştirildi. Törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Cemalettin Kani Torun ve Zekeriya Birkan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri Şükrü Köse ve Abdülkadir Karlık, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeleri, Arabayatağı Mahalle Muhtarı Selim Sevim, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


'YAŞAM STANDARTI YÜKSELİYOR' 

Kentsel dönüşüm projelerini halkın onayı ile şekillendirdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, Yıldırım'ın yüzde 32'sini kentsel dönüşüm alanı olarak belirlediklerini hatırlatarak, "El birliği ile yeniden doğacak Yıldırım'ın gelecek 100 yılını planlamak arzusundayız. Yapılan projeler sonunda yalnızca binaların değişeceği fiziksel bir dönüşüm olmayacak. Aynı zamanda sosyal dönüşüme de katkı sağlayacağız. Çarpık yapılaşma düzeni ile insanlar için sosyal yaşam alanları kalmadı. Bu dönüşüm ile mahallelerimizde sosyal donatı alanlarımız olacak. Hemşerilerimizin yaşam standartları yükselecek" şeklinde konuştu. 


SORUMLULUKTAN KAÇMIYOR' 

Yıldırım'ın kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini ifade eden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, "Bu çevre düzenlemesi ve yıkım ufak gibi görünen büyük bir çalışma. Plansız ve güvensiz şartlardaki konutların kentsel dönüşüm çalışmaları ile yenilenerek modern Yıldırım'ın oluşmasında Yıldırım Belediyesi elini taşın altına koyarak sorumluluktan kaçmıyor. İlçemize kattığı değerden dolayı Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Arabayatağı Mahallesi'nin çehresini değiştirecek proje için yıkım çalışmalarına başlandı. 


Bursa Haber


Geri Dön