25 / 04 / 2024

Bursa Yıldıztepe ’deki imar değişikliği oybirliği ile meclisten geçti!

Bursa Yıldıztepe ’deki imar değişikliği oybirliği ile meclisten geçti!

Bursa Güzelyalı Mahallesi revizyon planı oy çokluğu kabul edildi. Toplantıda ayrıca, taşıma ücretlerindeki düzenleme ve Bursa Yıldıztepe ’deki imar değişikliği oybirliği ile meclisten geçti.




Mudanya Belediyesi’nin Eylül ayı içerisinde ki meclis toplantısı CHP’den 6, AKP’den 7 üyenin katılımı ile gerçekleştirildi. Meclis oturumu öncesinde söz alan CHP meclis üyesi Erhan Özekin Mudanya’da gördükleri eksiklik ve sorunları anlattı. Sorunları dinleyen Belediye ve Meclis Başkanı Hasan Aktürk, eksiklik ve sorunlara açıklık getirdi.

 

Öte yandan Eylül ayı olağan meclisinde imar komisyonuna havale edilen Güzelyalı Mahallesi revizyon planlarındaki askı itirazları CHP’li üyelerin ’ret’ oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. CHP sözcüsü Ali Kaya, vatandaşların planlara karşı itiraz edip mahkeme yoluna gidebilecekleri kaygısı, plan bütünlüğünün bozulduğu ve planları göremedikleri gerekçesi ile ’ret’ oyu verdiklerini ifade ederek, dilekçelerinin karşılık bulmadığını ve planlarda inceleme yapamadıklarını ileri sürdü. Konuya açıklık getiren İmar Komisyonu Başkanı Sadi Saydam ise, gelen 462 tane itirazı değerlendirirken parseller küçük olduğu için hassas davrandıklarını söyledi. Güzelyalı köy içerisindeki vatandaşların mağduriyetinin giderildiğini de ifade eden Saydam, plan bütünlüğünün bozulmasının söz konusu olmadığını söyledi.

 

YILDIZTEPE’DE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

 

Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen ve daha sonra geri alınan Yıldıztepe bölgesinde gerçekleşecek proje için plan değişlikliği oybirliği ile kabul edildi. Büyükşehir’e tahsis edildiğini ancak, gelişen şartlar nedeniyle Büyükşehir’in bölgede projeyi gerçekleştiremediğini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Aktürk, ’Belediye’nin bu işe el atması gerektiğini düşünerek Yıldıztepe bölgesini tekrar Mudanya Belediyesi’ne tahsis etmiştik’ dedi. Bölgede yeni bir proje çalışması içinde olduklarını ifade eden Aktürk, bunun için yeni bir proje hazırladıklarını ve bu projenin tanımı yapıldıktan sonra encümen olarak ihale yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Meclis oturumunda ayrıcı minibüs ve midibüslerin kirası kilometre başına 50 kuruş olarak belirlenirken, otobüslerin garaj çıkışından dönüşüne kilometre başına 1 TL olarak belirlendi. Durumu olmayanların ise Belediye Başkanı’nın onayı ile araçların ücretsiz verilmesi kararlaştırıldı.


Olay Gazetesi


Geri Dön