18 / 04 / 2024

Bursa YOSAB'ın imar engeli kalkıyor!

Bursa YOSAB'ın imar engeli kalkıyor!

YOSAB'ın kalan 500 dönümlük bölümünde tarla vasıflı arsaları, sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışması tamamlandı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderilen dosyalar onay bekliyor.



YOSAB Başkanlığı görevini de sürdüren Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen imar uygulamasıyla, yatırımcının önündeki engelin kalkacağını söyledi. Çelik, "YOSAB'm yaptırdığı imar uygulamasıyla 5 ile 35 dönüm arasında değişen büyüklüklere sahip toplam 41 sanayi parseli ortaya çıktı. Bu arsaların bir kısmı geçen yıllarda yatırımcı tarafından satın alınmış, bir kısmı halen çiftçilerimize ait. Yatırım yapmak isteyenler, ya kendi arsalarma ya da çiftçilerden satın alacakları arsalara yatırım yapabilecekler" dedi. 

İmar uygulaması yapılan bölgeyle ilgili çalışmaların, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderildiğini ifade eden Başkan Çelik, "Bakanlık onayının ardından askıya çıkarılacak olan imar uygulaması 1 ay askıda kalacak. Arsa sahiplerinden herhangi bir itiraz olmadığı takdirde imar uygulaması yasal olarak gerçekleşmiş olacak ve yatırımcının önündeki engel kalkmış olacak" diye konuştu. 


TERSİNE GÖÇ BAŞLAYACAK

Yenişehir'in geçim kaynağının yüzde 80'lik bölümünü tarımsal faaliyetlerin oluşturduğunu anlatan Başkan Çelik, yıllardır gençlerin çalışıp ekmek parası kazanmak için başka şehirlere gittiğini ifade etti. Çelik, "Söz konusu bölgedeki yatırımlarla ilçemizde iş olanağı artacak. Hem ilçemizde gençlerimiz buralarda istihdam edilerek göç durdurulacak, hem de geçmiş yıllarda fabrikalarda çalışmak için başka şehirlere gitmiş olan hemşerilerimiz de geriye dönebilecekler" diye konuştu. 


Olay Bursa 


Geri Dön