25 / 04 / 2024

Bursa'da 17 ilçede tarihi binaların restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa'da 17 ilçede tarihi binaların restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu hızla süren Mudanya Tekke-i Atik camii yanındaki iki katlı sivil mimari örneği yapı, kültürel etkinliklerin yapılacağı bir merkez olarak ilçeye değer katacak.



Kent merkezinin yanı sıra 17 ilçede tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yönündeki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tekke-i Atik Camii yanındaki bina restorasyonu ve çevre düzenlemelerinin ardından bölgenin yeni bir buluşma mekanı haline geleceğini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya’da ecdad yadigarı eserlere yönelik yaptıkları restorasyon çalışmalarından biri olan Tekke-i Atik Camii müştemilatında incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’daki tarihi ve kültür mirasının ayağa kaldırılması, tüm medeniyetlerin izlerinin ortaya çıkartılması yönündeki çalışmaları ara vermeden sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, bu kapsamda 17 ilçede de yoğun faaliyet gösterdiklerini vurguladı. Mudanya’nın da bu ilçelerin başında geldiğini, hizmete aldıkları birçok tarihi eserin yanı sıra benzer yatırımların sürdüğünü söyleyen Başkan Altepe, “Mudanya’da da başta anıtsal yapılar olmak üzere ecdad yadigarı eserler ile sivil mimari örneği yapıların ayağa kaldırılması konusunda gece gündüz çalışıyoruz” dedi.


Mülkiyeti Büyükşehir’de 

Mudanya’da yeniledikleri eserlerin başında zeytin halinin geldiğini, Tekke-i Atik Camii’nin de yenilenen bu halin içerisinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, cami müştemilatı ve çevre düzenlemesinin aslına uygun şekilde yapıldığını söyledi. Mudanya Zeytin Hali’nin açılışını daha önce gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Şimdi sıra Tekke-i Atik Camii müştemilatına ve çevre düzenlemesine geldi. Buradaki cami müştemilat binası, daha önce kamulaştırılarak mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Sonrasında restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını başlattık. Buradaki binaların orijinal haliyle inşaatı, hızlı bir şekilde sürüyor” diye konuştu.


Buluşma merkezi olacak

Başkan Altepe, restorasyon tamamlandıktan sonra Tekke-i Atik Camii ve çevresinin Mudanya’nın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak önemli bir buluşma ve etkinlik merkezi olacağını açıkladı. Açılışın ilkbahar ayları içerisinde, yaza girerken gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bittiğinde burası Mudanya’nın nabzının attığı güzel bir mekan olacak. Şimdiden Bursa’mız ve Mudanya’mız için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 


Geri Dön