18 / 04 / 2024

Bursa'da 39 bin hektar yapılaşmanın 19 bini kaçak!

Bursa'da 39 bin hektar yapılaşmanın 19 bini kaçak!

Bursa'yı yaşanabilir yapmak için 4T'den (ticaret, tarım, turizm, teknoloji) başlamak gerektiğini söyleyen Şahin, "39 bin hektar yapılaşmanın 19 bin hektar gibi büyük bir bölümü kaçak, ruhsatsız" dedi.



İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi eski Başkanı Necati Şahin, Türkiye Etkin Sanayici İşadamları ve İşkadınları Federasyonu (TESİAD) Genel Merkezi'nde "Başka Bursa Yoktu' isimli kent sorunları üzerine şehir planlaması semineri verdi.


TESİAD bünyesindeki işadamlarıyla buluşan Şahin, "Taraf tutmayan, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen, tarafsız bir kurum olan TESİAD'ı çok önemsiyoruz. Başta anayasa çalışması olmak üzere hazırladıkları çalışmaları ilgiyle takip ediyoruz" dedi. Bursa'nın karnesini gözler önüne seren Şahin. "Bursa 16 büyükşehir arasından 15. yaşanabilir kent, 81 ilin sıralamasında ise 38. durumda. Bursa'daki kaçak yapılaşmanın altını çizen Şahin, "39 bin hektar yapılaşmanın 19 bin hektar gibi büyük bir bölümü kaçak, ruhsatsız" dedi. Bursa'yı yaşanabilir yapmak için 4T'den (ticaret, tarım, turizm. teknoloji) başlamak gerektiğini söyleyen Şahin, "Bıı unsurlar Bursa'nın olmazsa olmazı, vazgeçilmezi" dedi. 


Stadyum'un belediye tarafından yapılmasını eleştiren Şahin, "Türkiye'de yapılan stadyumlar Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından  TOKİ  eliyle yapılıyor. 


Bursa bunun bir istisnası. Konuyu soruşturduğumuz zaman bakanlık 'Bursa'dan bize öyle bir talep gelmedi' diyor. 

Neden belediyenin kaynaklarını bakanlığın yapabileceği bir stadyuma ayrılır anlamış değiliz. Ama anladığımız bir şey var Bursaspor'un adı kullanılıyor. Bursaspor üzerinden siyaset yapılıyor" diye konuştu. 


Bursa Hayat


Geri Dön