19 / 04 / 2024

Bursa'da Akıllı Belediyecilik Zirvesi başlıyor!

Bursa'da Akıllı Belediyecilik Zirvesi başlıyor!

Açılışını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yapacağı zirvede Kaneda, Marmara Denizi dibindeki sismik hareketliliğin boyutlarını açıklayacak. Balkan ülkelerinden 25 belediye başkanı da zirve için Bursa’ya gelecek.



Nepal’de art arda yaşanan 7.8 ve 7.4 büyüklüğündeki depremler, olası Marmara Depremi’ni yenide gündeme getirdi. Deprem ve tsunami senaryolarının tüm yönleriyle masaya yatırılacağı Akıllı Belediyecilik Zirvesi, bugün Bursa’da başlıyor. “Türkiye ve Japonya İşbirliğinde Marmara Bölgesi’nde Deprem ve Afet Riskinin Azaltılması Projesi”nin başında bulunan Nagoya Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Yoshiyuki Kaneda, zirve için Türkiye’ye geliyor. Açılışını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yapacağı zirvede Kaneda, Marmara Denizi dibindeki sismik hareketliliğin boyutlarını açıklayacak.


Belediyelerin teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine uygun enformatik donanıma sahip olmalarını ve hizmet kalitesinin arttırılmasını hedefleyen Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş adamları Derneği işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen zirve Bursa Merinos Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Zirvede, belediye başkanlarından akademisyenlere, gazetecilerden özel sektör temsilcilerine çok sayıda katılımcı bildiri sunacak.


Balkan Ticaret Fuarı ile birlikte gerçekleştirilecek zirvede, siber güvenlikten dijital sistemlere, akıllı ulaşım sistemlerinden çevre ve enerji alanındaki teknolojik yeniliklere kadar hayatı kolaylaştıran buluşlar ve yenilikler tanıtılacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın destek verdiği zirve iki gün sürecek ve 16 oturumda gerçekleştirilecek.


İstanbul’da akıllı ulaşım uygulamaları


Zirve aynı zamanda teknoloji devlerinin temsilcileri ile yerel yöneticileri bir araya getirecek. İBB ve Bursa büyükşehir belediyelerinin, ciroları milyar dolarları bulan iştirak şirketleri de zirveye katılıyor. Zirvede, İstanbul’da trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik geliştirilen akıllı uygulamalar ile arama kurtarma alanındaki teknolojik yenilikler görücüye çıkacak. Balkan ülkelerinden 25 belediye başkanı da zirve için Bursa’ya gelecek.


Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin yerli ve yabancı kamu kuruluşları ile teknoloji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini buluşturan marka bir çatı olduğunu söyledi. Amaçlarının belediyelerin tüm kurumsal işleyişlerini çağın enformatik gereklerine uyarlamalarını sağlamak ve halkı bilgi teknolojilerine güvenli, hızlı ve ucuz erişebilir kılmak olduğunu ifade eden Altepe “Balkanlardan yüzlerce işadamı ve firmanın yer alacağı Balkan Ticaret Fuarı ile gerçekleştireceğimiz zirvede, dünyadaki teknolojik gelişmeler ve yerel yönetimlere uyarlanması masaya yatırılacak” dedi.



Dünya


Geri Dön