26 / 04 / 2024

Bursa'da Araplara konut satışında patlama yaşanıyor!

Bursa'da Araplara konut satışında patlama yaşanıyor!

Arapların Bursa sevgisi, yabancıya gayrimenkul satışına izin veren yasa ile yatırıma dönüştü. Sinpaş GYO Satış ve Pazarlama Müdürü İşmen, "Körfez ülkelerine satışlarımızda patlama yaşanıyor" dedi.



Bursa'nm Körfez ülkelerinde turizm sektörü için başlattığı tanıtım atağı gayrimenkul satışlarıyla meyvelerini vermeye başladı. Yabancıya mülk edinme hakkının da yasalaşmasıyla Arap yatırımcılar Bursa'ya akın etti. 


Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Satış ve Pazarlama Müdürü Ümit İşmen, başta Kuveyt olmak üzere Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Bursa Modern evlerine büyük ilgi olduğunu söyledi. İşmen, "Son günlerde bu ülke vatandaşlarına yaptığımız satışlarda patlama yaşanıyor" dedi. 


Projemiz dikkat çekti 

Ümit İşmen, Arapların bu şehrin havasını ve yemeklerini çok sevdiklerini, tarihi ve turistik mekânlara büyük ilgi duyduklarını ifade etti. Bursa'nm İstanbul'daki kaostan uzak bir şehir olduğunu belirten İşmen, "Projemizin de nitelikli olması yatırımlarda Bursa'yı öne çıkardı. Özellikle 230 bin liradan başlayan fiyatlarla sattığımız 2+1 ve 320 bin liradan başlayan 3+1 dairelerimiz talep görüyor" diye konuştu. 


Herkes kazanıyor

İşmen, yabancıya mülk edinme hakkının verilmesiyle Arapların Türkiye'ye yatırıma yöneldiklerini söyledi. 

İnşaat firmalarının Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkat çeken İşmen, "Söz konusu düzenleme ile hem ihracat yapıyoruz hem de mal bizde kalıyor. Buraya gelenler ülkeye döviz getiriyor, alışveriş yapıyor. Kısacası bu işten herkes ekmek yiyor" dedi. 


Uluslararası fuar atağı 

Ümit İşmen, 18-23 Kasım tarihleri arasında Kuveyt, 25-29 Kasım tarihleri arasında da Katar'da gerçekleştirilecek uluslararası emlak fuarlarına katılacaklarını vurguladı. Söz konusu fuarlar için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden İşmen, "Buradan belirlediğimiz satış hedefiyle döneceğimize inanıyorum. Umutluyuz" diye konuştu. 


'Cevizli'de teslimat Ocak'ta

Ümit İşmen, Bursa Modern'de İpekyolu ve Ottomanors'ın ardından Cevizli etabında da ocak ayından itibaren teslimatlara başlayacaklarını kaydetti. Cevizli etabının 388 dairelik blok ve yalılardan oluştuğunu belirten İşmen, "Bloklarımızdaki daireleri mutfak ankastreleri de dahil olmak üzere full dekorasyonla teslim ediyoruz" dedi. Ümit İşmen, 'yılın fırsatı' kampanyası ile 48 ay vade farksız ve faizsiz, yüzde 10 indirimli ödeme planıyla satış yaptıklarının altını çizdi. İşmen, vatandaşların kampanyaya büyük ilgi gösterdiklerini de sözlerine ekledi. 


Evren Öztürk/Olay Bursa Gazetesi


Geri Dön