28 / 03 / 2024

Bursa'da bin 125 hektarlık alan dönüşüm kapsamında!

Bursa'da bin 125 hektarlık alan dönüşüm kapsamında!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'a kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.



AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi ziyaret etti. Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Karaburun’a kentsel dönüşüm ve vizyon projelerde gelinen aşama hakkında bilgiler verildi. 


Başkan Edebali, kentsel dönüşümde proje öncesi detaylı planlamanın yapıldığı merkez hakkında bilgi verdi. 


Edebali, “Hemşehrilerimizi davet ederek kentsel dönüşüm çalışmalarımızı paylaştığımız Yıldırım Han Toplantı ve Konferans Salonu, projelerin hazırlandığı Kentsel Tasarım, Yeşil Yıldırım şirketimiz ve AR-GE birimleri bulunan merkezimiz ilçemize biçtiğimiz yeni elbisenin hazırlanmasına ev sahipliği yapıyor” şeklinde konuştu.


Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışması yapan belediyeler arasında, sahip oldukları Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi ile örnek gösterildiklerini söyleyen  Edebali, “Çevre ve şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’mizin kendisini çok heyecanlandırdığını ve gittiği her yerde bu merkezi örnek gösterdiğini söylüyor. İnşallah en kısa sürede bakanımızı Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’mizde ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.


Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşümün en önemli projeleri olduğunu ifade eden Edebali, “İlçemizin 3 bin 200 hektarlık planlanabilir alanının bin 125 hektarlık kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak belirledik. Devam ettirdiğimiz kentsel dönüşümde fiziki dönüşümün yanı sıra mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken, diğer taraftan da kültür, sanat ve spor merkezi haline geliyor” dedi.


Karaburun ise, “Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi, Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüşüme olan bakış açısını ve ciddiyetini net olarak gösteriyor. Vatandaşlarımızın dönüşüm hakkında akıllarındaki tüm soru işaretlerini kaldıracak çalışmaların burada yürütüldüğünü görüyoruz. Tamamen vatandaş odaklı çalışan merkeze gelenler en ince ayrıntısına kadar bölgelerinde gerçekleşecek dönüşüm hakkında bilgi almanın, karşılarında muhatap olarak devletin resmi bir kurumunu bulmanın avantajına sahip. Yeni, modern, nitelikli ve standartları yüksek bir yaşama kavuşmak isteyen bütün Yıldırımlı hemşehrilerimiz kentsel dönüşümü desteklemeli. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ve ekibini, insanların mutluluğu üzerine adanmış özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” açıklamlarında bulundu.




Milliyet


Geri Dön