18 / 04 / 2024

Bursa'da deprem öncesi yapılan yapılar yenilenmeli!

Bursa'da deprem öncesi yapılan yapılar yenilenmeli!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, 1999 depreminden sonra Bursa'nın 1. derece deprem bölgesinde olduğu ve deprem öncesi yapılan bütün yapıların yeniden yapılması gerektiğini söyledi.



1999 depreminden sonra Bursa'nın 1. derece deprem bölgesinde olduğu ve bütün statik projelerin ve beton sınıflarının 1. kalitede yapılması gerçeğinin ortaya çıktığının hatırlatmasını yapan Namık Ziya Mescioğlu, konuya ilişkin," 1999 öncesi yapılan bütün yapıların yeniden yapılması gereği doğdu. Bu kadar geniş bir alanı kapsayan iş durumunda bu alanın aktörlerinin rekabet içinde zor duruma düşmelerine gerek yok. Çünkü göç alan, büyüyen ve yenilenen Bursa'da iş alanı çok geniş ve meslektaşlarımızı sahiplenerek kontrollü çalışmamız gerekiyor. Nitekim en iyi ihtimalle hiç durmadan çalışırsak Bursa'yı en az 20 yılda yenileyebiliyoruz" şeklinde konuştu. 


FUARLARDA KATILIMCIYIZ 

İnşaat fuarlarıyla Bursa'ya ilkleri kazandırdıklarının bilgisini veren Mescioğlu, "Üyelerimizi yurt dışı fuarlarına götürüyoruz. Bizim organize ettiğimiz fuarlarda da yabancı firmaları getiriyoruz ve üyelerle tanıştırıyoruz. Şehrimizde müteahhitler, inşaat firmaları fuarlara ziyaretçi konumunda katılabiliyorlardı. İMSİAD'la birlikte müteahhitler, katılımcı olarak fuarlara katılıyorlar" dedi. 


ARENADA OLMAK ŞART 

Yurt dışındaki fuarlara da katılımcı olarak üyelerini götüreceklerini belirten Mescioğlu, "Uluslar arası fuarlara hem ziyaretçi hem de katılımcı olarak sektördeki arkadaşlarımızı götüreceğiz. Ziyaretçi olmak, projeleri görmek ve üretilen inşaatları görmek beslenme anlamı taşıyor. Katılımcı olmak ise firmaların uluslar arası pazarlama ağını oluşturma bağlamında önem arz ediyor. Bu da Bursa'nın gelişmesi demek" diyerek konuştu. Fuar çalışmalarının çok önemli bir aktarım olduğunun altını çizen Mescioğlu," Üyelerin fuarlardaki projeleri, yeni trendleri, yeni algıları ve yeni ihtiyaçları görüp Bursa'ya yansıtmaları çok önemli bir aktarımdır" dedi. Mescioğlu, ilerleyen süreçlerde de Körfez ülkeleri olan Kuveyt, Dubai, Katar gibi ülkelere de gitmeyi düşündüklerinin bilgisini verdi. 


A Gazete 


Geri Dön