18 / 04 / 2024

Bursa'da icradan 585 bin TL'ye satılık dubleks konut!

Bursa'da icradan 585 bin TL'ye satılık dubleks konut!

Mudanya İcra Müdürlüğü, Bursa İli, Mudanya İlçesi, Çağrışan Köyü, 42 parselde yer alan 15 bin 203 metrekare alanlı Natural Evler Sitesi'nde 22 nolu dubleks meskeni satışa sunuyor



Mudanya İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. MUDANYA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010-1596 Talimat

TAPU KAYITLARI: Bursa İli Mudanya İlçesi Çağrışan Köyü, 42 Parsel, 22 Nolu Bağımsız Bölüm, Ana Taş. Nitelik: Otuz Adet İki Katlı Betonarme Bina, Yüzölçümü: 15.203,88 m2, Arsa Pay/Payda: 1/30, Bağ.Böl. Nitelik: DUBLEKS KONUT
İmar Durumu : İmar planı içinde 1/1000 ölçekli imar uygulaması yapılmış halende üzerinde bodrumla birlikte 3 kaili ruhsatlı villalar bulunmaktadır. Mudanya Belediyesinde bulunan uygulama imar planın incelenmesi sonucunda taşınmazın imar durumunun, Ayrık nizam 2 kat ve maksimum 6,50 m yüksekliğinde, ön bahçe mesafeleri 5.00 m. yan bahçe 300 m olarak, yapı yapmaya müsaadeli olup, KAKS'ı da 0.30 olduğu görülmüştür.

Hali hazır durumu : Satışa konu villanın fiili adresi; Çağrışan köyü Eski Mudanya Yolu Caddesi Natural Evleri Sitesi No. 21/22 Mudanya'dır. Satışa konu villa aynı tipte yapılmış villalardan oluşan sitenin içinde bulunmakta olup halice düzenlemesi iyi şekilde yapılmıştır. Kıymet takdir işlem tarihinde içinde bazı mobilya eşyaları bulunmaktadır. Bini bodrum kat, zemin kat, normal kat ve çatı arası katlardan oluşmaktadır. Binanın Bodrum katı brüt olarak 85 metrekare zemin katı 100 m2, Normal katta 110 m2 ve çatı katı 65 m2 olmak üzere toplam 360 m2 olup, bina net olarak toplam: 290 metrekaredir. Dış kapı çelik kapı, iç kapılar ahşap mobilya kapı, pencere doğramaları Pvc görünümlü ahşaptan ısıcamlı olarak yapilmj doğramadır. Villanın bulunduğu sitenin içinde sosyal tesisi olan güvenliği bulunan sitedir. Bodrum Katı; Bodrum kata içeriden inen merdiven bulunmakta olup yüzeyi ahşap kaplıdır. Bu kata inişte merdiven altı küçük bir depo, Ycıleım bu iki kenarı seramik olup ortada bir bölüm laminent parke kaplıdır. Arka bahçede kış bahçesi bulunmaktadır. Banyonun duvarı ve yeri seramik kaplı olup banyoda, duşakabin, klozet ve lavabo takımı bulunmaktadır. Diğer duvarlar uta boyalıdır. Buradan direk bahçeye çıkılabilmektedir. Kazan odası olup yer ve duvarı seramik kaplıdır. Mutlak lininimi bulunmakta olup ankastre mutfak bulunmaktadır. Tezgah üstü seramik kaplıdır. 1. sınıf mutfak dolabı bulunmakulıı Otomatik kapılı yer ve duvarı seramik olan içeriden giriş çıkışı bulunan otopark bulunmaktadır. Zemin Kat; Salonun yerleri 1.sınıf laminent parke kaplı olup oldukça geniş bir mekandır. Salonda güzel bir şömine bulunmaktadır. Salonda tavıma ahşap motif yapılmıştır. Duvarları saten boyalıdır. Bu kata içeriden ve dışarıdan merdivenle ulaşılabilmektedir. Dışarıdaki merdiven ile teras yerleri mermer kaplıdır. Terasın ön tarafı oldukça geniş durumdadır. Wc'de iki bölüm olup birinci bölümde klozet, ikinci bölümde lavabo takımı bulunmaktadır. WC'nin yer ve duvarları seramik kaplıdır. Merdivenlerde ferforje korkuluk bulunmaktadır. Normal Kat; Bu katta 3 oda, antre, banyo bulunmaktadır. Odaların yerleri salonunki ile aynı olup 1.sınıf laminent parke kaplıdır. Yatak odalarından birisinin önünde büyükçe bir balkon bulunmaktadır. İç kapılar kaliteli ahşaptan olup mobilya tipindedir. Banyonun yer ve duvarları seramik kaplı olup, banyoda özel tekneli büyük bir jakuzi, klozet ve altı dolaplı çimson lavabo tezgahı bulunmaktadır. Diğer bir odada da balkon bulunmaktadır, liask.ı İm odanın duvarında özel motifli vitray camdan işleme tablo bulunmaktadır. Çatı Arası; Çatı arasının tamamı tek yatak odası olarak yapılmış olup genişçe bir banyo bulunmaktadır. Banyoda geniş bir jakuzi, klozet ve altı dolaplı çimson lavabo tezgahı bulunmaktadır. Değişik yüksekliği bulunan lambri kaplı tavanı bulunmaktadır.

Muhammen bedeli 585.000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.

İİK 127. Mad.Göre Satış İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur. Satış Gün ve Saatleri: Birinci satış günü 08.03.2011 tarihinde, saat 14:30 —14:40 arasmda Mudanya İcra Müdürlüğü'nde (Yeni Belediye İş Merkezi Kat:5 Mudanya) İkinci satış günü: 18.03.2011 tarihinde aynı yer ve saatte,

Satış şartları:

1 - Birinci artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 m bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz banka teminat mektubunu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.
İhale damga vergisi, tapu harç ve masrafları ile mevzuatın öngördüğü oranda K.D.V. ihale alıcısına aittir. Tellaliye harcı ve Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4 - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5 - Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010 -1596 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmalan ilân olunur. (İİK m. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön