25 / 04 / 2024

Bursa'da inşaat sektöründe güç birliği fark yarattı!

Bursa'da inşaat sektöründe güç birliği fark yarattı!

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla sürüyor. Daha güzel bir Bursa için özel sektör ve belediyelerin yaptığı güç birliği inşaat sektöründe fark yaratıyor.



Hükümetin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte inşaat sektöründe yaşanan büyüme ile Türkiye dünyada Çin ile yarışır duruma geldi. Bursa'da da inşaat sektörü hareketliliğini sürdürüyor. Her geçen gün gelişen sanayisi ve devam eden kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Bursa'da firmalar, konut ihtiyacını karşılayabilmek için adeta birbiriyle yarışıyor.


YAPI DENETİM İLE KALİTE ARTTI

Bursa'da inşaat sektöründeki büyümenin yüzde 60'ını konut ihtiyacı oluşturuyor. Bursalı firmalar, hükümetin 2002'de devreye soktuğu Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ile birlikte inşaat kalitelerini de artırdı. Günden güne kabuk değiştiren Bursa'da birbiri ardına son derece güvenli ve oldukça estetik binalar yükselmeye başladı.


SEKTÖRDEKİ BÜYÜME SÜRECEK

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (İMSİAD),Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, sektördeki büyümenin 2017'de de devam etmesini öngördüklerini belirtti. Yaşanan büyümede özel sektörün de büyük katkısı olduğunu belirten Gökçadır, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde özel sektör ile yakalanan güç birliğinin çok önemli olduğunu ve bu durumun sektördeki rakamlara da ciddi seviyede yansıdığını söyledi.


KONUTA TALEP ARTIYOR

Bursa'da hızla büyüyen inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, sektörde kalitenin üst seviyeye çıktığını ve talebin aynı doğrultuda arttığını söyledi. Karaalp, "Sektördeki tüm yapı malzemeleri TSE ve CE standartlarına uygun hale getirilmesi zorunlu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yapı denetim firmalarının denetimleri ile betondan, boya ve yer kaplamasına, asansörlere kadar tüm uygulamalarda bu standartlar aranıyor. Yetkililerin, müteahhitler ve yatırımcı firmalar tarafından standartlara uygun malzemelerin kullanılıp kullanılmadığına yönelik denetimleri de büyük ölçüde fayda sağladı" diye konuştu.


CAZİP ÖDEME KOŞULLARI SUNULUYOR

2016 verilerine göre sektörde yüzde 2.5 oranında büyüme kaydedildiğinin altını çizen Sertaç Karaalp, Bursa'daki konut ihtiyacına cevap verebilmek için çalışmalarını sürdüren inşaat firmalarının, tüketiciyi etkileyebilmek için kullanılan tüm malzemelerin kalitesine dikkat ettiklerini belirtti. Karaalp, "Diğer yandan fiyat ve ödeme koşullarını da tüketiciye cazip hale getiriyoruz. Uygulanan kampanyalarla faizleri düşük tutmaya özen gösteriyoruz ve tüketicinin gelir durumuna göre ödeme şartları oluşturuyoruz" dedi.


MUHARREM DOĞANTEZ/Sabah 


Geri Dön