25 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm projesine 5 kat imar izni verildi!

Bursa'da kentsel dönüşüm projesine 5 kat imar izni verildi!

Bursa Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde imar izinleri 6, 8 ve 10 kat olarak verilmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kentsel dönüşüm projesinde kat sayısı 5'e düşürüldü...



Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu startını verdiği ve “Rabia selamı” ile gündeme gelen, Bursa Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, “imar krizi” çıktı. Türkiye’nin, 3. Kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan projede, imar izinleri altı, sekiz ve 10 kat olarak verildi. Başbakan Erdoğan, temel atma toplantısında kat sayısının beş ile sınırlandırılması talimatı verdi. Projeler şimdi sil baştan değiştiriliyor. Ancak bu kez de ek maliyeti kimin karşılayacağı tartışma konusu oldu.


Bursa’daki kentsel dönüşüm projesindeki kat krizinin hikâyesi şöyle:


Deprem açısından riskli bölgelerin başında gelen Bursa’da, toplam yedi mahallede bulunan 39 bin konutun yıkılarak, yerine çağdaş 50 bin konut yapılmasını öngören Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlandı.  TOKİ  ve belediyenin işbirliği ile hazırlanan proje, Türkiye’nin bu alanda gerçekleştirilen en büyük üçüncü büyük projesi olma özelliği taşıyor. Proje ile ilgili tüm imar izinleri verildi. Proje kapsamında yapılacak blokların ise altı, sekiz ve 10 katlı olarak yapılması kararlaştırıldı. Firmalar da, bu katlara göre maliyetlerini hesaplayarak, işi üstlendiler.



BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ


Proje, Başbakan’ın katılımı ile haftasonu start aldı. Törenden önce Erdoğan, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bu çerçevede, projede yapıların 10 kata kadar izin verildilğini öğrenen Başbakan, kat sayısına karşı çıktı ve toplantıda yetkililere, kat sayılarının beş ile sınırlandırılması talimatını verdi. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm projesinde kat sayısının beş ile sınırlandırılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Hüseyin Özay/Taraf Gazetesi


Geri Dön