28 / 03 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm seçimlerden sonra başlıyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm seçimlerden sonra başlıyor!

Milletvekili Hüseyin Şahin, Haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra Bursa'da Kentsel Dönüşüm hamlesi başlatılacağını söyledi.



1980'li yıllarda sanayisi ivme kazanan Bursa'nın nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, buna bağlı olarak plansız bir kentleşme yaşandığını söyledi. Şahin, Bursa'da konut ve sanayinin iç içe geçtiği bölgeler bulunduğu ve bazı çöküntü bölgeleri oluştuğuna dikkat çekti. 


Bursa'nın köklü bir tarihi kültürel mirası, eşsiz doğası ve termal sularıyla ciddi turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Hüseyin Şahin çöküntü bölgelerinin hızla ayağa kaldırılması halinde dünyanın en çok ziyaret edilen kentlerinden biri haline gelebileceğini söyledi. Bu konuda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerince sürdürülen çalışmalar olduğuna vurgu yapan Şahin, '"Uludağ'da. İznik'te sahil şeridinde ve kentin muhtelif" yerlerinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Ancak Bursa'nın gerçek potansiyelini ortaya çıkartmamız gerekiyor. Bunun için el birliğiyle hareket etmek gerekir" dedi. Seçimlerin hemen ardından Bursa'da tüm dinamiklerin ortak hareket edeceği bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatılması gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Hüseyin Şahin şunları söyledi: "Bursa'nın sahip olduğu güzellikleri anlatmak için sayfalar dolusu yazı gerekiyor. 


Avrupa'da Bursa'nın onda biri güzelliğe sahip kentlere ziyaretçi akını var. Bursa doğru bir çalışmayla Avrupa'nın en gözde kentlerinden biri haline gelebilir. Bunun için ilk adım olarak kentimizde konut ve sanayi bölgelerini birbirinden ayırmak, aynı anda da kent merkezindeki çöküntü bölgelerini ayağa kaldırmak gerekiyor. Tarihi dokuyu koruyup, doğru bir kentsel dönüşüm projesi hazırlamalıyız. AK Parti'nin ortaya koyduğu, 'İnsan ve çevre dostu, estetik katılımcı, müreffeh marka şehirler' projemiz doğrultusunda projeler hazırlamalıyız. Bu iş büyük bütçeler gerektiği ve belediyelerimizin tek başına gücü yetmeyeceği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da sürece dâhil edilmelidir. Elbette yerel dinamiklerimiz de çalışmaların birebir içinde olmalıdır. Çöküntü bölgelerini hızla planlayıp yerel müteahhitlerimize kolaylıklar sağlayıp, alt yapı sorununu da hallederek işe koyulmalıyız." 


ANKARA DESTEKLİYOR 


Bursa'da köklü bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatılması amacıyla Ankara'da bazı temaslar yaptığını ve olumlu cevaplar aldığını da söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahın, "Hedefimiz 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından Bursa'da köklü bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatmak olacak. İlgili Bakanlıklarımız ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da bu konuya büyük önem veriyor" dedi. 


Bursa Hayat


Geri Dön