20 / 04 / 2024

Bursa'da müzeler aktif hale gelecek!

Bursa'da müzeler aktif hale gelecek!

Bursa'da turizmin geliştirilmesine çalıştıklarını söyleyen Vali Münir Karaloğlu, "Kentteki müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz" dedi. Vali Karaloğlu, yapılan restorasyon ve bakım çalışmaları hakkında bilgi aldı.



Türk İslam Eserleri Müzesi, İnebey Yazma ve Basma Eserler Kütüphanesi, Esat Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Atatürk Müzesi'ni ziyaret eden Karaloğlu, müzelerin son durumlarını görmek için bu ziyaretleri yaptığım söyledi. Müzelerin ziyaretçi sayılarına bakıldığında çok memnun olmadıklarını belirten Karaloğlu, "Özellikle Arkeoloji Müzesi'nin Türkiye'nin çok önemli arkeoloji müzelerinden biri olmasına rağmen ziyaretçi sayısının son derece az olmasının nedenlerine bakıyoruz. 

Bursa'da turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm hem de Büyükşehir Belediyesi'nin müzeleri var. Bu müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz. Müzelerin öncelikle bakım ve onarım işlerini hızla yapıp daha sonra da ziyaretçi sayılaımı artırarak kentteki kültür ve turizm hareketine bir katkı sunsun arzusundayız. Tarihi eserlerimizi müzelerimizde fızîken korumaktayız, ama buradaki değerleri, nadide eserleri halkımızla buluşturamazsak kentimizdeki kültür ve turizm hareketine bir fayda sağlayamayız. Mutlaka müzelerimizin ziyaretçi sayısını artırmamız lazım. Kentteki turizm sektörüyle beraber bir çalışma yaparak ziyaretçi sayısını artırma hedefimiz var" dedi. 


Vali Münir Karaloğlu, düşük ziyaretçi sayısının nedenlerini yerinde görmek için ilk olarak Türk islam Eserleri Müzesi'ni gezen ABD'li turist kafilesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Müzenin yanında bulunan Antikacılar Sokağı esnafıyla da görüşen Karaloğlu. ihtiyaçlarını dinledi. 


Yeni Dönem


Geri Dön