23 / 04 / 2024

Bursa'da Nostaljik Tramvay Projesi'ne bayram sonrası başlanacak!

Bursa'da Nostaljik Tramvay Projesi'ne bayram sonrası başlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi"nde uygulanacak 'Nostaljik Tramvay Projesi'nin yer teslimini yaptı. İnşaat çalışmaları Kurban Bayramı"ndan sonra başlayacak



Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarihi çarşı ve hanlar bölgesi ile Reyhan ve Kayhan bölgelerinin tam ortasından geçen Cumhuriyet Caddesi"ne gece-gündüz işlevsellik kazandırmayı hedefleyen 'Nostaljik Tramvay Projesi'nde imzalar atıldı.
               
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihaleyi kazanan inşaat firmasının yetkilileriyle sözleşme imzalayarak, yer teslimini yaptı.
               
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Burulaş Genel Müdürü Dr. Ali Kaya"nın da katıldığı imza töreninde konuşan Altepe, sözleşme süresinin 6 ay olduğunu anımsatarak, hedeflerinin inşaatı mart ayı içinde bitirmek olduğunu bildirdi.
               
İhaleyi alan firmanın İstanbul"daki Kadıköy Moda tramvay hattı ile Gaziantep"teki tramvay hatlarını yapan, alanında uzman bir kuruluş olduğunu vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:
               
'Bugün yaptığımız sözleşmeyle yer teslimini yaptık. Kurban Bayramı"nın hemen ardından çalışmalar başlayacak. Cumhuriyet Caddesi, Bursa"nın kalbinden geçen çok önemli bir arter. çarşı ve hanlar bölgesinin UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne girmesi yönündeki çalışmalarımız sürerken, nostaljik tramvay da bölgeye gece-gündüz bir canlılık katacak. Halkımız, Tatarlık Köprüsü ile Zafer Meydanı arasında tramvayla ulaşımın keyfini yaşayacak. Bu arada Kayhan Meydanı ile ilgili çalışmalarımız da hızla sürüyor. Devlet Bakanımız Faruk çelik, Tekel binasında 10 gün içinde yıkımlara başlayabileceğimizi söyledi. Bölgeye hem güzel bir meydan hem de tramvayla önemli bir kent aksesuarı kazandırmış olacağız.'


Geri Dön