29 / 03 / 2024

Bursa'da tek tip imar uygulaması kısa sürece hayata geçirilecek!

Bursa'da tek tip imar uygulaması kısa sürece hayata geçirilecek!

İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz, tek tip imar uygulamasının Bursa'da en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.



İSSİAD Yönetim Kurulu Şubat Ayı Toplantısı Büro Yap ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda İSSİAD'ın 2016 faaliyetleri değerlendirilirken 2017 yılının da yol haritası çizildi. Toplantıda konuşan İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz, derneğin gerçekleştirdiği çalışmalarda kısa süre içinde Bursa'nın en etkili sivil toplum kuruluşları arasına girdiğini aktardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ile devamlı temas halinde olduklarını vurgulayan Altınöz, "Çalışmalarımızın meyvelerini kısa sürede toplayacağımıza inanıyorum. İstanbul Caddesi'nin geleceği için elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


STANDAR EMSAL UYGULAMASI YATIRIMCIYI TEŞVİK EDECEKTİR

PTT Gençosman Şubesi'nden Dürdane Rampası'na kadar caddenin bir bütün halinde ele alınması gerektiğini ve ona göre bir imar yönetmeliği uygulanmasını istediklerini vurgulayan Altınöz, şöyle devam etti: "Biz tüm caddenin emsal yönünden aynı standartlara sahip olmasını arzuluyoruz. Bu konuda Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerine de müracaatlarımız oldu. Şehircilik açısından bütünleştirici modeller üzerinde durmalıyız. Burada uygulanacak emsalin standart hale getirilmesi İstanbul Caddesi'ni kısa sürede Maslak'a dönüştürebilir. Bu tarz bir uygulamayla caddemiz, Bursa'nın en prestijli bölgesi olacaktır. Aynı zamanda yatırımcıyı da kendine çekecektir."


İstanbul Caddesi üzerindeki güncellemelerin takipçisi olduklarına da dikkat çeken Altınöz, "Panayır Kavşağı, Nilüfer Çayı ıslah çalışmaları ve caddedeki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Caddemizle ilgili taleplerimizi ilgili kurumlarımıza anında iletiyor, emek harcayanlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Toplantının sonunda Başkan Altınöz tarafından yönetim kurulu üyelerine, İSSİAD logolu çini tabak hediye edildi.


Bursa Hayat


Geri Dön