19 / 04 / 2024

Bursa'da teleferik hattı yenilendi!

Bursa'da teleferik hattı yenilendi!

Vali Münir Karaloğlu; Bursa 'da logo tamam sıra turizm atağında hızlandırıyoruz. Teleferik hattını yeniledik ve çalışmalar bittiği zaman dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olacağız.




ATEŞTE AÇAN LALE 

Ateşte açan lale motifinin Bursa'nın logosu olarak seçildiğini hatırlatan Vali Münir Karaloğlu, Osmanlı İmparatorluğuna kurucu başkentlik yapan Bursa'nın mottosunun ise "Ulu Şehir" olarak belirlendiğini açıkladı. Baştan tartışmalara sebep olan ancak benimsenmeye başlayan yeni logo ise şehrin dört bir yanında sergileniyor. 


TARİHİ ŞEHİR İSTANBUL'A 45 DAKİKALIK KOMŞU OLACAK 

Bursa'da logo tamam sıra turizm atağında hızlandınyoruz. Teleferik hattını yeniledik, çalışmalar bittiği zaman dünyanın en uzun teleferik hattına sahip olacağız. Bursa'nın çok güzel trekking parkurlan var. 2 bin kilometre uzunluğundaki Sadağ Kanyonunun levhalama çalışmalan devam ediyor. İznik Gölü çevresinde İznik Ultra Maratonu gerçekleştiriliyor. Bu maraton için geçen yıl dünyadan 350 atlet geldi. Tarihi yapılan yenileniyor. 


Günübirlik turlar çok yaygın, turistlerin konaklaması için de çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu. Sağlık turizminde de Bursa'nın İstanbul ve Antalya ile birlikte 3 şehirden biri ilan edildiğini belirten Karaloğlu, "Sağlık turizminde Türkiye genelinde 10 milyar dolarlık bir potansiyel var. 

Buradan ciddi pay alacağımıza inanıyoruz" dedi.

Türkiye Gazetesi


Geri Dön