16 / 04 / 2024

Bursa'da Yapı Yaşam Mimarlık Zirvesi başladı!

Bursa'da Yapı Yaşam Mimarlık Zirvesi başladı!

Bursa Yapı Yaşam Fuarı kapsamında 2 gün boyunca devam eden kongreler sonrası Yapı Yaşam Mimarlık Zirvesi başladı.



Bursa Yapı Yaşam Fuarı kapsamında 2 gün boyunca devam eden kongreler sonrası Yapı Yaşam Mimarlık Zirvesi başladı. mZirvede konuşan Oda başkanı Can Şimşek, "Belediyelerimiz yarışmalara karşı duyarlı değil" sözleriyle sitemde bulundu. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, "27. Yapı Yaşam Fuarı kapsamında Bursa'da ilk kez bir mimarlık zirvesi organizasyonu yapıyoruz. Gerek yerel, gerek ulusal, gerekse uluslararası birçok yerel yönetici ve meslektaşımızı ağırladığımız için sevinçliyiz. Burada ilk olarak mimarlık yarışmalarını ele almak istedik. Bu kapsamda son dönemde yarışmalara önem veren belediye başkanlarını konuk ediyoruz" dedi. Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak yarışmalara karşı özel bir duyarlılıklarının olduğunu dile getiren Şimşek, "Ne yazık ki Bursa'daki belediyelerimiz bizim kadar duyarlı değil. Biz burada yarışmalara önem veren belediye başkanlarına yer vererek objektif bir değerlendirme sahibi oluyoruz. Bu arada Yarışmayla Yap Koordinatörü Ömer Yılmaz'a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


BELEDİYELER KONUŞULDU


Zirvede ilk olarak Yerel Yönetimler ve Mimarlık Yarışmaları ele alındı. Yarışmayla Yap Koordinatörü Ömer Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Deniz Dayangaç katıldı.Beylikdüzü ilçesinin 25 yıl önce olmadığına dikkat çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İlçemizin nüfusu 5-10 yıl içerisinde de 500-600 bine yükselecektir. Böyle hızlı kentleşen bir ilçede her anın bir projeyle donatılmış ve vatandaşın hizmetine sunulacak ortamların tasarlanması gerekiyor. Beylikdüzü'nde ilk kez yarışma düzenlemeye karar verdik ve çok önemli bir deneyim elde ettik. Yarışmalarda müthiş bir paylaşım ruhu var. Beylikdüzü Belediyesi birçok projesini yarışmayla kente kazandıracaktır. Söz veriyorum" dedi.


KENTLER RANT YARATIR


Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, 1999 yılından beri belediye başkanlığı yaptığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Belediye başkanları yarışarak seçiliyor. Ondan sonra başkanlar kendi seçimlerinde yarışmaya gerek duymuyorlar. Yarışarak seçildiğinde iyilerin seçileceğini en iyi bilen başkanların olması gerekiyor. Kente daha estetik ve doğru yapılar yapabilmek yarışmalarla olur düşüncesiyle birçok yarışma açtık. Kentler ya rant ya değer yaratır. Hep birlikte rant yaratan değil, değer yaratan projelerde yer almalıyız." Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Deniz Dayangaç "Kentsel yaşam alanlarının şekillenmesinde yerel yönetimlerin rolü çok büyük." dedi.



Arkitera 


Geri Dön