28 / 03 / 2024

Bursa'da yeni arter açma çalışmaları yapılıyor!

Bursa'da yeni arter açma çalışmaları yapılıyor!

Recep Altepe, yeni arter açma çalışmalarıyla bu döneme damga vuracaklarını söyledi



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle kentin yüksek kesimlerine ulaşımın daha sağlıklı sağlanması amacıyla Karınca Deresi yanında açtığı yeni yolda çalışmalar sürdürülüyor.

Yolda incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni arter açma çalışmalarıyla bu döneme damga vuracaklarını söyledi.

Ulaşım sorunun çözümü için hazırlanan projeleri peş peşe hayata geçirdiklerini ifade eden Altepe, Işıklar İtfaiye Merkezi'nin bulunduğu noktadan başlayıp Namazgah'ı Eşrefiler Caddesi'ne bağlayacak 500 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki yolda BUSKİ tarafından yağmur suyu hatları döşendiğini, istinat duvarı yapım çalışmalarının da sürdürüldüğünü bildirdi.

Altepe, yolun bölgedeki trafik yükünü büyük ölçüde azaltacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Hedefimiz her noktasına kolay ulaşılabilir bir Bursa oluşturmak. Özellikle ulaşım konusunda sıkıntı yaşanan yüksek bölgelerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Teleferik semtine çıkışta ve inişte yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için bu bölgede alternatif güzergah oluşturuyoruz. Askeri lise binaları arasından geçen dar ve virajlı yol, ihtiyacı karşılamakta zaman zaman yetersiz kalıyordu. Yolun tamamlanmasıyla bölge daha rahat ulaşılabilir hale gelecek. Bölge sakinleri ile Uludağ'a çıkarken teleferiği kullanacak turistlerin bölgeye daha rahat ulaşması sağlanacak."
AA


Geri Dön