28 / 03 / 2024

Bursa'da yeni yollarla ulaşıma çözüm sağlandı!

Bursa'da yeni yollarla ulaşıma çözüm sağlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Minareliçavuş camiinin batısında Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi sınırlarına yapılan kavşak ve yeni açılan yol ile bölgedeki trafik karmaşası sona erdi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, planlarda olup, uygulamada bulunmayan yolları hizmete açarak, trafik sorununu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. 



Yeni yol açma ve yol genişletme, köprü ve kavşak düzenlemeleri ve raylı sistem yatırımlarıyla Bursa'da ulaşım sorununa köklü çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ana yolların trafik yükünü daha da azaltacak alternatif bir yolu daha Bursa'ya kazandırdı. Mudanya yolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi ile  İzmir  yolu üzerindeki Nilüfer Organize Sanayi Bölgelerine gelen ağır tonajlı araçları merkez trafiğine sokmadan doğrudan sanayi bölgelerine ve çevre yoluna yönlendirme amacıyla projelendirilen İzmir yolu - Mudanya yolu bağlantısında en önemli kesişme noktası olan Minareliçavuş'taki trafik karmaşası kavşakla çözüldü. Minareliçavuş camiinin batı bölgesine NOSAB sınırlarında yeni bir kavşak ve yol düzenlemesi yapıldı. Yılmaz Caddesi adı altında oluşturan yeni arter ile Özlüce ve NOSAB'tan gelen araçların Geçit ve çevre yoluna bağlantısı sağlanmış oldu.



3 MİLYONLUK YATIRIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni yapılan kavşak ve çalışmaları tamamlanan yolda incelemelerde bulundu. Bursa Organize Sanayi Bölgesi ile Nilüfer Organize sanayi bölgelerinin kesişme noktasında bulunan Minareliçavuş mahallesinde trafik yükü nedeniyle bir keşmekeş yaşandığını dile getiren Başkan Altepe, "Planlarda olan ancak uygulamada bulunmayan yolları bir bir açıyoruz. En sıkıntılı bölgelerden biri de iki sanayi bölgesi arasında kalan Minareliçavuş Mahallesi'ydi. Burada da yaptığımız kavşak ve caminin batısında açtığımız yeni yol ile bu sorun ortadan kalkmış oldu. Yaklaşık 3 milyon liraya mal olan bu yatırım ile artık sanayi bölgelerinden gelen araçlar mahalle içine girmeden Geçit ve çevre yoluna rahatlıkla bağlanabilecek" dedi.



Habertürk


Geri Dön