19 / 04 / 2024

Bursa'da yeşil çevre arıtma tesisi kapasite artırımı için imzalar atıldı!

Bursa'da yeşil çevre arıtma tesisi kapasite artırımı için imzalar atıldı!

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin kapasite artırımı için gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Burkay, sanayicilerin artık yeşil büyümeye önem verdiğini söyledi.



Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin kapasite artırımı için gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Burkay, sanayicilerin artık yeşil büyümeye önem verdiğini söyledi. Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB) idari binasında yapılan protokolle, S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi 52 bin 500 metreküp olan arıtma kapasitesini 100 bin metreküpe çıkaracak. Kapasite istenildiğinde 150 bin metreküpe de ulaşacak. 


Yapılan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) ve Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Burkay ise, "Hem endüstriyel, hem de mesken atıklarının bertaraf edildiği bir tesis hayata geçirildi. Yıllar öncesinden başlayan bu serüvende çevre konusunda hassas olduğumuzu gösterdik. Bu tesis olmasaydı, bugün belki bölgedeki bir edildiği bir çok fabrika kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Ben bu birlikteliği çok önemsiyorum. Sanayicilerin bir arada iş yapma kültürünü geliştirmeleri çok önemli. Bölgemizde ciddi değişim ve dönüşüm yaşanıyor. 1998 yılında aslında başlayan bir serüvende kooperatifimizin 330 ortağı bulunuyor. Şehrimizde ve ülkemizde örnek alınan bir projeyi hayata geçirdik. Kamunun ve özel sektörün iç içe olduğu, evsel ve endüstriyel atıkların bertaraf edildiği bir tesisi hizmete sunduk. Bu projeye sanayicimiz inanmasaydı, bu başarıyı yakalayamazdık." dedi.


Başkan Burkay'dan yeşil çevre vurgusu


Protokol ile arıtma tesisinin kapasitesini artıracaklarını kaydeden Başkan Burkay, "Bunların hepsi sanayicinin çevreye ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Sanayicilerin artık Yeşil Büyümeye önem verdiğini görmek çok güzel bir şey. Bu duyarlılık artarak devam edecek" diye konuştu.


Vali Karaoğlu "Emeği geçen herkese teşekkür ederim" 


Bursa Valisi ve Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Yön. Kurulu Bşk. Münir Karaloğlu da sanayicinin Bursa ve Türkiye'nin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Konuşmaların ardından Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artıracak olan protokol imzalandı. Bursalı sanayicinin de duyarlılığı gözler önüne serildi. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin artım protokolü imzalandı. 


Vatan Ek 


Geri Dön