26 / 04 / 2024

Bursa'daki ipek fabrikası kültürel tesis olacak!

Bursa'daki ipek fabrikası kültürel tesis olacak!

Bursa'daki eski ipek fabrikasının bulunduğu alan, sosyal ve kültürel tesis olacak



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Umurbey Mahallesi Muhtarı Hayri Gülkuru ile Mollaarap Mahallesi Muhtarı Mustafa Onaran'la görüştü ve taleplerini dinledi.

Umurbey Mahallesi'nde eski ipek fabrikasının bulunduğu bölgede incelemelerde de bulunan Altepe, şunları kaydetti: "Bölgede birçok tahrip olmuş ve gün ışığına çıkmamış tarihi yapı var. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan eski ipek fabrikası ve alanı da bugüne kadar atıl vaziyette kaderine terk edilmiş. Bu bölgedeki tüm yapılar, ağaçlar tarihin canlı köşe taşlarından birini yansıtıyor.

300 yıllık devasa çınarların, 200 yıllık karadutların arasında hem tarihe tanıklık eden hem de bir botanik bahçesini andıran bu alanı sosyal ve kültürel bir mekan olarak bölge halkına ve Bursa'ya kazandırmak için çalışmalarımızı başlatacağız."

Altepe, eski ipek fabrikası ve alanının da Bursa'ya kazandırılmasıyla Umurbey Cami ve Türbesi, Mollaarap Cami ve Türbesi, Balabanbey Kalesi ve Çobanbey Türbesi ile bütünlük kazanacağını ve bölgeyi canlandıracağını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön