23 / 04 / 2024

Bursa'daki Kapalı Çarşı restore ediliyor!

Bursa'daki Kapalı Çarşı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim'de tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan ve 52 dükkânın zarar gördüğü yangının ardından, mobilya ve yorgancılar bölümünde restorasyon çalışması başlattı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim'de tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan ve 52 dükkânın zarar gördüğü yangının ardından, mobilya ve yorgancılar bölümünde restorasyon çalışması başlattı. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Aitepe, yangından kısa süre önce bölgedeki 120 dükkânı kapsayan restorasyon projelerinin hazırlandığını ve ihale sürecine girildiğini hatırlattı. 


Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin bölümünün restorasyon çalışmalarıyla ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuştuğunu anlatan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Bu bölgede 120 dükkânı kapsayan restorasyon projelerimizi hazırlamış ve ihaleye çıkmıştık. Tam bu süreçte yangın çıktı. Yangının ardından da ihalemiz sonuçlandı ve zaman kaybetmeden çalışmalara başladık. Biz hazırlıklı olmasaydık, proje hazırlanması, ihale süreci derken birkaç ay geçerdi."


Milliyet Bursa


Geri Dön