16 / 04 / 2024

Bursa'daki kentsel dönüşüm 337 binayı etkileyecek!

Bursa'daki kentsel dönüşüm 337 binayı etkileyecek!

Kentsel dönüşümde önemli sürecin yaşandığı Bursa'da, birçok ilçede vatandaşın kaliteli, sağlıklı, planlı ve güvenli konutta yaşayabilmesi için yoğun çalışma yürütülüyor.



1999 depreminin ardından gündeme gelen ve büyük çabalar sonucu çıkartılan 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkında kanun ile Türkiye'de ciddi bir kentsel dönüşüm faaliyeti başladı. Kentsel gelişmenin toplumsal ekonomik ve mekânsal olarak yeniden ele alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlamlaştırma veya yeniden yapılandırma için proje üretilmesi ve uygulamasıyla başlayan kentsel dönüşüm süreci Bursa'da önemli bir noktaya ulaştı. 


SICAKSU DÖNÜŞÜMÜ 

Tabakhaneler bölgesindeki dönüşüm çalışmaları tamamlandığında doğudan batıya kuzeyden güneye kadar şehrin her bir bölgesini etkileyecek olan Sıcaksu Kentsel Dönüşüm projesinde emin adımlarla ilerleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma ile 180 bin metrekare alanın 36 bin metrekarelik kısmı belediyenin himayesine geçmişti. Bölgedeki binaların ve işyerlerinin yıkılması ile boşa çıkacak olan alan üzerinde; termal tesisler ile yeni bir cazibe alanı oluşturulması planlıyor. Sıcaksu bölgesinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesi başta Sırameşeler ve Merinos semtlerini olumlu yönde etkileyecek. 


ATAEVLER'DE BAŞLAYACAK 

Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması 575 bin metrekare alandaki 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor. Ataevler'in ardından öncelikli olarak Esentepe Mahallesi'nde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel yenileme kapsamında deprem öncesi yapılan ve riskli ilan edilen 11 noktada dönüşüm planlanıyor. 


Vahdet Gazetesi


Geri Dön