19 / 04 / 2024

Bursa'daki teleferikte akıllı kart dönemi başlıyor!

Bursa'daki teleferikte akıllı kart dönemi başlıyor!

Bursa'daki teleferikte akıllı kart dönemi başlıyor. E-Kent, Akıllı Kartlar’ının kullanılacağı mecralara bir yenisini daha ekledi. Bursa Teleferik sisteminde kullanımı aktifleşecek olan akıllı kart sisteminin tüm entegrasyonları tamamlandı.



E-Kent’in geliştirdiği akıllı kart sistemi şehir içi ulaşımda otobüs, minibüs, feribot, hafif raylı sistem ve metrolar ile birlikte yerel yönetimlerin işletmesinde bulunan sosyal tesisler, müze, hayvanat bahçesi, planetaryum ve otopark işletmelerinden sonra yenilenen Bursa Uludağ Teleferiği’nde de kullanılacak.

 

Hizmet verdiği kentlerde entegre şehir çözümleri ile altyapı dönüşümü sağlayan, yönetimlere yeni gelir getirici katma değerli iş modelleri geliştiren E-Kent, Akıllı Kartlar’ının kullanılacağı mecralara bir yenisini daha ekledi. Bursa Teleferik sisteminde kullanımı aktifleşecek olan akıllı kart sisteminin tüm entegrasyonları tamamlandı. BuKart’ın, elektronik ücret toplama sistemine dahil edilen teleferik ulaşımıyla, Bursa şehir ulaşımında tam anlamıyla entegre bir çözüm sağlanmış oldu.


Akıllı Şehir Modern Yaşam mottosu ile yola çıktıklarından bahseden E-Kent Genel Müdürü M. Nabi Temuçin; “Modern şehirciliğin gerektirdiği yeni nesil çözümler üreten E-Kent’in esas amacı; akıllı kart sisteminin yalnızca ulaşım sektöründe değil, farklı mecralarda da kabul görmesini sağlayarak, tam entegre bir şehir kartı sistemini oluşturmak ve vatandaşın hayatını kolaylaştırmaktır” diye konuştu.



Geri Dön