26 / 04 / 2024

Bursa'daki yeni fuar alanı 2 katlı olacak!

Bursa'daki yeni fuar alanı 2 katlı olacak!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis oturumunda 36 gündem, 7 takrir olmak üzere toplam 43 maddi masaya yatırıldı.



Belediye Başkanı Ali nur Aktaş 'ııı Büyükşelıir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Büyükşehir meclis üyeleriyle birlikte Usküp 'teki cami açılışına katılması nedeniyle Temmuz ayı meclis toplantısı Belediye Başkan Vekili Turgay Yel başkanlığında gerçekleştirildi. 

Akhisar Mahallesi 'ııde hayata geçirilmesi planlanan yeni fuar alanının imar değişikliği meclis toplantısında görüşüldü. 51 bin metrekare alan içerisinde 25 bin metre inşaat taban alanından oluşacak yeni fuar alanının 2 kat yapılarak 50 bin metrekare kapalı alana sahip olacağı bildirildi. 

TERÖRÜ LANETLEDİ 

Meclis Başkan Vekili ve Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, meclis öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan menfur olayda şehit düşen vatandaşlara Allah 'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi, imar komisyonuna havale edilecek 10 maddenin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

FUAR ALANI 2 KATINA ÇIKIYOR 

Gündemin 18. maddesinde yer alan yeni fuar alanı plan değişikliği ile ilgili bilgi veren Başkan Yel, "Burası 105 adalık Akhisar 'daki fuar alanı. Fuar alanı ve park olarak yerler ayrıldı. Parça parça olduğu için fuar alanının topyekûn bir alanda olması gerektiğinden dolayı yap-işlet-devret ile MODEF 'e devredeceğiz. MODEF fuar alanı yaparak daha sonra bize devredecek. MODEF İnegöl 'ün fuar organizasyonlarını üstlendiği için ve İnegöl mobilyası için çok önemli olduğundan dolayı bu maddeyi bu ay geçirmek istiyoruz. 2 katlı 51 bin metrekarelik modern bir fuar alanı projesi hayata geçecek. İnegöl mobilyacısının beklentilerini karşılayacak güzel bir proje gerçekleştirilecek. Şuan projeler hazırlanıyor. Hem İmar İşleri hem de Fen İşleri 'nden arkadaşlar projede birlikte çalışıyorlar. Bursa Büyükşehir'e eylül ayında gidecek, ekim ayında askı süresi bitecek, bir aksilik olmazsa kasımda ruhsatı çıkar ve yılbaşından sonra inşaatı başlar" dedi. Görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi. 

Bir diğer gündem maddesinde ise, Hocaköy Mahallesi 'nde bulunan belediyeye ait bir mülkiyetin Hocaköy Mahallesi Camii 'ninbahçesi olarak kullanılması için 10 yıllığına İlçe Müftülüğüne devri oy birliği ile kabul edildi. 

MER-PA SALANO İHALE EDİLECEK 

Gündemin 30. Maddesinde yer alan yeni MERPA köylü pazarının terasında yapılacak olan çok amaçlı salonun 30 yıllığına yap-işlet-devret şeklinde ihale edilmesi konusunda bilgilendirme yapan Turgay Yel, "Bu kararı alırken yap-işletdevret ile ihaleye çıkılacak. Çok amaçlı salon ve otoparkın düzenlenmesiyle ilgili ihaleye çıkacağız. Burada 2 amacımız var. 

Birincisi inşaatın, ikincisi oranın fiziki konumu. Burası 20-30 yıl devam edecek diye düşünüyoruz" dedi. 

İNESMEK ONAY ÇIKTI 

Belediye tarafından organize edilen İNESMEK kurslarının 2016-2019 yılları arası 36 aylık süreç içerisinde devam etmesi için ilıaleye çıkması maddesi meclise sunuldu. Konu ile ilgili konuşan Turgay Yel, "İNESMEK kurslarıyla ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalışıyoruz. Bu konuda 3 yıllık süre isteniyor. Normalde her yıl yıllık yapılıyordu, bu sene 3 yıllığına yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Madde, meclisin oybirliği ile kabul edildi. 



Yeni Marmara


Geri Dön