19 / 04 / 2024

Bursa'daki yeni stadyumun kaba inşaatı tamamlandı!

Bursa'daki yeni stadyumun kaba inşaatı tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan yeni stadyumda kaba inşaatın tamamlanma aşamasına gelinmesiyle, ince işçilikler, cephe ve çatı kaplama çalışmaları da hız kazandı



Bursa’ya yatırımlarıyla çağ atlatan Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı en önemli anıtsal yapılardan biri olan stadyumda çalışmalar hızla sürüyor. Yaklaşık 180 bin metrekarelik inşaat alanı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem hayata geçirilen en büyük tesis olma özelliği taşıyan stadyumda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaba inşaat tamamlanma aşamasına geldiğini, ince işçilikler ile çatı ve cephe kaplama malzemelerinin montajına da başlandığını kaydetti.

Stadyumun belediye tarihinin en önemli çalışmalarından biri olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Bursa’da dev bir eser ortaya çıkıyor. Bursa’nın sembolleri arasına girecek olan stadyum, timsah görünümlü çatısı ve yapısıyla da şu anda Türkiye ve dünyanın gündeminde geniş yer buluyor. Bursa’nın stadı, Türkiye’nin de en güzel stadı olacak” dedi.


Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin stadyumun bir an önce tamamlanması için yoğun bir emekle çalıştığını ifade ederek, “Stadyumun bir an evvel hizmete açılması ve burada artık müsabakaların yapılabilmesine yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Şu anda bir yandan kaba inşaatı tamamlanırken; diğer taraftan da ince işler ve çatı inşaatımız hızlı bir şekilde sürüyor. Buradaki tüm borulama, sıva ve diğer imalatlar sürdürülürken, bir yandan da çatı parçaları birer birer geliyor” diye konuştu.


Başkan Altepe, Bursa’ya değer katacak olan stadyumun çatı konstrüksiyonlarının montajının başlamasının ardından, yaklaşık 1 ay içinde vatandaşların değişimi göreceğine dikkati çekti.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön