19 / 04 / 2024

Bursa'dan Makedonya'da zarar gören evlere destek!

Bursa'dan Makedonya'da zarar gören evlere destek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ''Bölgedeki evlerin ve binaların yeniden kullanılabilir hale gelmesi için yapılan yardımların ardından ev eşyası desteğimiz sürecek.''dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Makedonya'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Üsküp, Kumanova ve Hasanbeg'de zarar gören evlerin temizlik ve bakım çalışmalarını da destekleyecek. 


Büyükşehir Belediyesinin bazı bürokratları ile 3 itfaiye aracı, iş makineleri ve teknik personeli, Makedonya'ya gitti. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey'den yola çıkan ekiplerin uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, sel felaketini duyar duymaz Makedonya için kampanya başlattıklarını belirtti.


Makedonya'ya ilk etapta 4 tır yardım malzemesini gönderdiklerini anımsatan Altepe, şunları kaydetti: 


"Şu anda orada temizleme çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda bizden binaların temizlenip, yıkanması ve oturulabilir hale gelmesi konusunda destek istendi. Bizler de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 3 tane çok amaçlı modern itfaiye aracını ve iş makinelerini bölgeye gönderiyoruz. 12 personelimiz de bölgede hizmet edecek. Bölgedeki evlerin ve binaların yeniden kullanılabilir hale gelmesi için yapılan yardımların ardından ev eşyası desteğimiz sürecek. Bir yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Marmara Belediyeler Birliği bünyesindeki belediyelerin de destekleriyle Makedonya'daki yaraları sarmaya çalışacağız. Dostlarımızın gerçek dostu olduğumuz bilinsin istiyoruz."



AA


Geri Dön