18 / 04 / 2024

Bursa'nın evleri artık akıllandı!

Bursa'nın evleri artık akıllandı!

Bursa'nın evleri artık akıllandı. Endülüs Park Genel Müdürü Fatih Özözlü, "Sesli komutla aydınlatma ve iklimlendirme sistemleri devreye giriyor. Kimse yokken ısı ve aydınlatmada tasarruf yapılıyor" dedi




Endülüs Park Genel Müdürü Fatih Özözlü, "Sesli komutla aydınlatma ve iklimlendirme sistemleri devreye giriyor. Kimse yokken ısı ve aydınlatmada tasarruf yapılıyor" dedi.

Güvenlik ve konforun yanı sıra enerji tasarrufu da sağlayan 'akıllı' evlerin modern hayatın bir parçası olduğunu söyleyen Endülüs Park Genel Müdürü Fatih Özözlü, "İnşaat sektörü için son teknolojinin kullanıldığı ideal ev kavramı oluşturuluyor" dedi. Unutmayan bir mekanizmaya sahip olan akıllı evlerin konut sahibi evde olmadığında gaz kaçağı, elektrik kontağı, su baskını gibi riskli durumlarda vanaları devre dışı bıraktığını belirten Müdür Özözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: Sesle komut veriliyor "Evde bulunulmadığında gelen davetsiz kişiler kapı ziline bastıklarında dijital kayıt sistemi devreye girerek kimin geldiği izlenebiliyor. Böylece maddi, manevi zararların önüne geçilmesi sağlanıyor. Ayrıca çelik kapılarda parmak izi kontrol sistemi mevcut. Siz evde yokken misafiriniz geldiğinde uzaktan açma özelliğine de sahip bir sistem bu. 

Evlerde Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen 'sesle kontrol' sistemi de mevcut. Eve giriş ve çıkışlarda ev sahibi tarafından belirlenen herhangi tek bir ses komutu elektrik, su, aydınlatma ve iklimlendirme sistemlerini anında devreye sokup, çıkarıyor. Evdeki her marka elektronik cihaz tek bir kumandayla kontrol edilebiliyor. 

Boşa enerji harcanmıyor Daire girişlerindeki interkom ve otomasyon kontrol panelinden market siparişi verme, güncel trafik bilgisi, vale, temizlik, elektrik ve tesisat hizmetlerinin talep edilmesi, İDO, BUDO, sinema, restaurant rezervasyonu ve acil durum bilgisi gönderebilme gibi birçok seçenek sunuluyor. Enerji tasarrufu sağlayan akıllı evler, bütçeye destek olurken doğayı da koruyor. Bekleme (stand-by) konumuna geçebilen sistem sayesinde kullanılmayan priz ve elektrikli ev aletlerinin boşa enerji tüketiminin önüne geçiliyor. Kimsenin bulunmadığı ev ortamında tasarruflu konuma geçerken ısı kontrolü de aydınlatma da kontrol altına alınarak ayarlanıyor. 

Telefon :   0 224 242 52 58    

Milliyet Bursa


Geri Dön